Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από πρωτοβουλία του τμήματος Υγείας του κόμματος στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ενημερωτικών επισκέψεων σε διάφορους χώρους.
Διαπιστώθηκε δε, μετά από την ενημέρωση που έγινε εκ μέρους του σωματείου εργαζομένων, πως αυτό που κυρίως απασχολεί το χώρο της Υγείας είναι η υποστελέχωση η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνον με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τέθηκε ακόμη το ζήτημα της μονιμοποίησης των εργαζομένων με προγράμματα του ΟΑΕΔ αλλά και των συμβασιούχων, καθώς καλύπτουν πάγιες ανάγκες του νοσοκομείου.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους πως το κόμμα βρίσκεται στο πλευρό τους καθώς η ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί πυλώνα της πολιτικής του.
Αναδείχθηκε επίσης η προσπάθεια μέσω της ΕΝΕ (Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος), για διχασμό και διάσπαση του κλάδου νοσηλευτών/τριών, ανάμεσα στις κατηγηορίες ΠΕ και ΔΕ, κάτι που αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσσεται υπέρ της ενοποίησης του κλάδου και αντιτίθεται σε κάθε τεχνητή προσπάθεια διχασμού των εργαζομένων.
Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο πρώην διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης, Στρατής Πλωμαρίτης, η υπεύθυνη για την Υγεία στη Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Ελένη Χατζηγεωργίου, τα συνδικαλιστικά στελέχη στο χώρο της Υγείας, Βάσω Βαφειάδου και Θόδωρος Κωνσταντινίδης καθώς και άλλα στελέχη και μέλη του κόμματος.

Το γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!