Τριανταφυλλίδης προς Μενδώνη: «Με το Μουσείο Γενοκτονίας του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού απαντάμε στην τουρκική βαρβαρότητα»


 Τριανταφυλλίδης προς Μενδώνη:
«Με το Μουσείο Γενοκτονίας του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού απαντάμε στην τουρκική βαρβαρότητα». (Video)
«Με τη δημιουργία Μουσείου Ποντιακού και Μικρασιατικού Πολιτισμού, με έμφαση στη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής, τιμάμε την ιστορική μνήμη και απαντάμε στη βαρβαρότητα του Ερντογάν» ανέφερε απευθυνόμενος στην Υπουργό Πολιτισμού, κα Μενδώνη, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στη διάρκεια της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησής και της πρότασής του για τη δημιουργία του ομώνυμου Μουσείου.
«Δεν χρειάζεται να κλείσουμε ένα μουσείο», πρόσθεσε «και να το μετατρέψουμε σε άλλο μουσείο ως αντίποινα για την προκλητική, απαράδεκτη, βάρβαρη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Απέναντι στις πράξεις βαρβαρότητας απαντάμε με έργα πολιτισμού. Ενώνουμε δυνάμεις στην προσφυγομάνα  Θεσσαλονίκη για να τιμήσουμε με έργα και όχι με λόγια την ιστορική μνήμη των Ελλήνων της Ανατολής».
Ο κ.Τριανταφυλλίδης προέτρεψε την κα Μενδώνη να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις Βορίδη, τις οποίες χαρακτήρισε ως «απολύτως άστοχο και απαράδεκτο ατόπημα να χρησιμοποιείται ο πολιτισμός ως αντίποινα». «Μια τέτοια πράξη σε καθιστά αντίγραφο της βαρβαρότητας που καταγγέλλεις».
Ο κ.Τριανταφυλλίδης κάλεσε την Υπουργό Πολιτισμού να αξιοποιήσει όλες τις «ζωντανές» όπως τις χαρακτήρισε, «δυνάμεις του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού», όπως τα ιστορικά ποντιακά σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα ερευνητικά κέντρα καθώς και τους Πόντιους ιστορικούς, ώστε συλλογικά να συμβάλλουν στη συγκέντρωση όλων των «θραυσμάτων» ενός λαού που γενοκτονήθηκε και να εμπλουτίσουν τους χώρους του Μουσείου με μαρτυρίες, αντικείμενα, βιβλία και άλλα εκθέματα.
Αναφερόμενος στα όσα κληροδότησε για το ζήτημα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα Κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε «Η υπόθεση του Μουσείου Ποντιακού και Μικρασιατικού Πολιτισμού είναι κεντρική ευθύνη της πολιτείας. Οι Βουλευτές, οι Δήμαρχοι Παύλου Μελά και Καλαμαριάς και οι Περιφερειάρχες θα εκφράσουν τη δική τους άποψη,  την τελική όμως απόφαση την έχει το Υπουργείο Πολιτισμού. Γιατί είναι ένα μείζον θέμα το Μουσείο Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού και οι εξελίξεις το επιβεβαιώνουν. Περιμένω τη δημιουργική σας ανταπόκριση για να ενώσουμε δυνάμεις στην πράξη. Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ, κάναμε αυτό που μπορούσαμε. Σε χρόνια μνημονιακά προικοδοτήσαμε την πόλη με δύο στρατόπεδα(Παύλου Μελά και Κόδρα) σε δυτική και ανατολική Θεσσαλονίκη αντίστοιχα και δημιουργήσαμε με ΦΕΚ, το νομικό πλαίσιο, για τη σύσταση Μικτής Επιτροπής, που θα ασχοληθεί με την επεξεργασία προτάσεων για τη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης των Ελλήνων του Πόντου. Πεδίο δόξης λαμπρόν. Πάρτε τη σκυτάλη και συνεχίστε με έργα και όχι με λόγια», κατέληξε ο κ.Τριανταφυλλίδης.
Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!