Σεμινάρια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την άνοια σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας

Σεμινάρια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την άνοια σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
 από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας
της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα την "Ευαισθητοποίηση απέναντι στην άνοια" από εξειδικευμένους ψυχολόγους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς το προσωπικό των Μονάδων Φιλοξενίας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.) της Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί την τρέχουσα περίοδο η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα εκπαιδευτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα που απευθύνεται σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του προσωπικού των δομών των Μ.Φ.Η.  σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με άνοια καθώς και την εξειδικευμένη αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών του πληθυσμού με ανοικτή συμπτωματολογία.
Στη διάρκεια των σεμιναρίων, εξειδικευμένοι ψυχολόγοι επεξηγούν τον ρόλο του κοινωνικού συμβούλου και τους τρόπους βελτίωσης της παροχής υπηρεσιών σε ηλικιωμένους/ες που είναι αντιμέτωποι/ες με κάποιου είδους άνοια και διαμένουν σε χώρους μακροχρόνιας φροντίδας. Ακολουθεί ανοιχτός διάλογος, σε ένα πνεύμα συνεργασίας και διεπιστημονικής φροντίδας, ενώ παρέχεται στο προσωπικό των δομών εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή. Στο πλαίσιο των συναντήσεων,  τονίζεται από τους εκπαιδευτές η ανάγκη και η σημασία της διαρκούς επικοινωνίας, υποστήριξης και συνεργασίας των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια που πρόκειται να υλοποιηθούν σε όλες τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς, όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι της δράσης, «το ευ-γήρας και ο σεβασμός απέναντι στους ηλικιωμένους αποτελούν ύψιστη αξία για εμάς» .


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!