Γεμιστά με κιμά απο τον Άκη Πετρετζίκη

Γεμιστά με κιμά

απο τον akispetretzikis

Μέθοδος Εκτέλεσης


Για τα γεμιστά
  • Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες και κόβουμε –από το κάτω μέρος - τα καπάκια. Τις αδειάζουμε προσεκτικά με ένα κουταλάκι του γλυκού από την ψίχα τους.
  • Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί 36x28 εκ.
  • Κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές, αφαιρούμε τα σπόρια και τις λευκές μεμβράνες. Κόβουμε λίγο τη βάση ώστε να μπορέσουν να κάτσουν όρθιες στο ταψί, χωρίς να δημιουργήσουμε τρύπα. Τις τοποθετούμε στο ίδιο ταψί.
Για τη γέμιση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και τις άκρες από τις πιπεριές. Τα μεταφέρουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε κρυσταλλική ζάχαρη και σοτάρουμε.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε ρύζι γλασέ, τον κύβο κότας, λευκό κρασί και τον μοσχαρίσιο κιμά.
  • Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα πιέζοντας για να σπάσουμε τον κιμά.
  • Προσθέτουμε νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Πιέζουμε την ψίχα της ντομάτας με τα χέρια μας. Την μεταφέρουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε για 10-15 λεπτά για να εξατμιστεί η υγρασία.
  • Όταν η γέμιση είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο. Κρατάμε λίγα από τα μυρωδικά στην άκρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα στη γέμιση.
  • Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε ελαιόλαδο.
  • Μέσα στις ντομάτες και τις πιπεριές προσθέτουμε, ελαιόλαδο, αλάτι  και πιπέρι. 
  • Γεμίζουμε μέχρι πάνω τις ντομάτες και τις πιπεριές με τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα καπάκια και αφήνουμε τα γεμιστά στην άκρη.
Για τη σύνθεση
  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
  • Αφαιρούμε τη φλούδα από τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε, ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι, βούτυρο και σοτάρουμε για να πάρουν χρώμα. Όταν είναι έτοιμες τις μεταφέρουμε στο ταψί με τα γεμιστά.
  • Προσθέτουμε νερό, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψήνουμε τα γεμιστά για 20- 30 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
  • Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το σερβίρισμα
  • Στο πιάτο προσθέτουμε, γεμιστά, πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και δυόσμο.
  • Συνοδεύουμε με τυρί φέτα, ξερή ρίγανη, ελαιόλαδο και ψωμί.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!