Π. Τσακίρης: "Ενεργούμε άμεσα για να ολοκληρωθεί η αποχέτευση στο Μελισσοχώρι"



Π. Τσακίρης: "Ενεργούμε άμεσα για να ολοκληρωθεί η αποχέτευση στο Μελισσοχώρι"
Το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου της αποχέτευσης στο Μελισσοχώρι του Δήμου Ωραιοκάστρου έθεσε ο δήμαρχος, Παντελής Τσακίρης, κατά τη διάρκεια διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι μέσω τηλεδιάσκεψης, σχετικά με το επικαιροποιημένο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Σχέδιο Λυμάτων Κεντρικής Μακεδονίας.
Την διαβούλευση προκάλεσε η Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων και συμμετείχαν στελέχη της Τεχνικής Γραμματείας Λυμάτων, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης "Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη", της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα ζητήματα του Επιχειρησιακού Σχεδίου Λυμάτων και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση του έργου της αποχέτευσης στο Μελισσοχώρι, αναφέροντας πως η δημοτική αρχή προχώρησε στην αποκατάσταση της μελέτης με στόχο το έργο να μπορεί να ολοκληρωθεί. Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης επισημάνθηκε πως το έργο θα ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του και να υλοποιηθεί.
"Προχωράμε άμεσα και κάνουμε όλες τις ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το δίκτυο αποχέτευσης στο Μελισσοχώρι. Εντάσσουμε το έργο στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ και εξασφαλίζουμε χρηματοδότηση για την υλοποίησή του", τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.
Επιπλέον, ο κ. Τσακίρης έθεσε κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης το θέμα της ολοκλήρωσης των έργων αποχέτευσης στη Νεοχωρούδα και στην Πεντάλοφο. Εκ μέρους της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Ε.Π. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε πως μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε και αυτά τα σημαντικά έργα να ολοκληρωθούν.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν η γενική γραμματέας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Αναστασία Σισμανίδου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ, Σταύρος Μαρμαρίδης και η διευθύντρια της ΔΕΥΑΩ, Μάγδα Αστεριάδη.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!