Ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020 με ασφάλεια

 


Ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020 με ασφάλεια

 

Ο Δήμος Παύλου Μελά ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των βρεφονηπιακών-παιδικών σταθμών για την περίοδο 2020-2021, από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020 μετά από απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου, του υφυπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου, του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρη Παπαστεργίου και της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.

Με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιστημονική Επιτροπή αποφασίστηκε, η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών-παιδικών σταθμών σε καθημερινή βάση, για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται, χωρίς κανέναν περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των παρακάτω μέτρων και οδηγιών:

• Η χρήση μάσκας για τα παιδιά είναι προαιρετική.

• Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.

• Διαχωρισμός κατά τμήματα σε δραστηριότητες στο προαύλιο.

• Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Αναμένεται η λεπτομερής ανακοίνωση οδηγιών από τον ΕΟΔΥ τις προσεχείς ημέρες.

 

Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Παύλου Μελά για τους παιδικούς σταθμούς

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών και του προσωπικού των σταθμών, φροντίζοντας για την απρόσκοπτη λειτουργία τους, με μοναδικό άξονα την ασφάλεια.

Έχει προγραμματιστεί απολύμανση όλων των χώρων των βρεφονηπιακών σταθμών πριν την υποδοχή των παιδιών στους σταθμούς. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην καθημερινή σχολαστική καθαριότητα όλων των χώρων, στην προμήθεια μασκών για το προσωπικό, αντισηπτικών, ατμοκαθαριστών, ηλεκτρονικών θερμομέτρων για την θερμομέτρηση όλων των εισερχομένων στο κτήριο και την αυστηρή τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία και την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID -19.

Μάλιστα με πρωτοβουλία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Χαράς Αμανατίδου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Αυγούστου συνάντηση του Γιατρού Εργασίας κυρίου Αλέξανδρου Σταυράκη με τις Υπεύθυνες των Παιδικών Σταθμών για να δοθούν περαιτέρω οδηγίες σχετικά την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, από την πλευρά του προσωπικού.

Η Ψυχολόγος του Τμήματος των παιδικών σταθμών κυρία Κατερίνα Χατζηαντωνίου θα παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη σε όσους γονείς επιθυμούν και θα υλοποιήσει σειρά από βιωματικά και άλλα εργαστήρια στους παιδικούς σταθμούς.

Η Διαιτολόγος της δομής Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας «Παιδική Ομπρέλα»

κυρία Ελένη Αλεξανδρίδου θα παρέχει συμβουλευτική για ορθές διατροφικές συνήθειες και κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.

 

 

 

 

Ψυχολόγος για την ομαλή ένταξη των παιδιών  

Με δεδομένο ότι η ημέρα που το παιδί πηγαίνει για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό, αποτελεί για αυτό ένα μεγάλο βήμα στη ζωή του, καθώς του ανοίγεται ένας καινούργιος κόσμος γεμάτος από ερεθίσματα και εμπειρίες και του δίνεται η δυνατότητα να αρχίσει να προετοιμάζεται κοινωνικά και διανοητικά για τη συμμετοχή του στη σχολική ζωή και στην κοινωνία γενικότερα, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά και το τμήμα των Παιδικών Σταθμών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής έχουν εντάξει στο προσωπικό των Παιδικών Σταθμών Ψυχολόγο.

Στόχος είναι η ομαλή ένταξη των παιδιών στη σχολική τάξη, η εφαρμογή προγραμμάτων προαγωγής της ψυχικής υγείας και η παρατήρηση των παιδιών για την έγκαιρη αντιμετώπιση δυσκολιών που τυχόν προκύπτουν.

Ο ρόλος του ψυχολόγου βασίζεται πρωτίστως στις προσωπικές συναντήσεις με τους γονείς και θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και γονέων συνεργαζόμενος στενά με το παιδαγωγικό προσωπικό, τον ειδικό παιδαγωγό και τους παιδιάτρους.

 

«ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ» από την Ψυχολόγο Κατερίνα Χατζηαντωνίου για τη νέα χρονιά

Μια φορά και έναν καιρό, εκεί που όλα κυλούσαν ήρεμα, ακούστηκε η λέξη πανδημία. Ένας ιός που ονομάζεται COVID-19, μπήκε στη ζωή μας.

Η πρωτόγνωρη αυτή πανδημία επέφερε μεγάλες αλλαγές στον τρόπο της ζωής μας με αυστηρά μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, τα οποία τηρήσαμε με ευλάβεια.

Να όμως που ήρθε η μέρα να επιστρέψουν τα παιδιά μας στα σχολεία τους. Οφείλουμε ως γονείς να τα βοηθήσουμε στις νέες συνθήκες. Ας τους δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία να έρθουν ξανά κοντά στους συμμαθητές και τους δασκάλους τους.

Σας παραθέτω γενικές οδηγίες για την προετοιμασία των παιδιών:

•Συζητήστε με τα παιδιά σας για τις αλλαγές που έχουν προκύψει.

•Εξηγήστε τα ότι καθημερινά θα γίνεται θερμομέτρηση πριν μπούνε στο σχολείο.

•Συμβουλέψτε τα να χρησιμοποιούν συχνά το αντισηπτικό μέσα στην τάξη για να σκοτώνουν τα μικρόβια στα χεράκια τους.

•Εξηγήστε στα παιδιά πως φτερνιζόμαστε ή βήχουμε, κρυμμένοι πίσω από τον αγκώνα μας.

•Συμβουλέψτε τα να μην ακουμπούνε τα πρόσωπο τους αλλά ούτε και τα άλλα παιδάκια.

•Θα ήταν χρήσιμο να δείξετε στα παιδιά πως «έχουμε νέο τρόπο χαιρετισμού με την χρήση των αγκώνων» και να τον μάθουν μαζί σας σαν παιχνίδι, έτσι ώστε να τον χρησιμοποιούν στο σχολείο.

Θυμηθείτε πως όσο καλύτερα προετοιμάσετε τα παιδιά σας, τόσο πιο εύκολα θα προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και παράλληλα θα νιώσετε και εσείς ασφάλεια και σιγουριά.

Είμαι πάντα στη διάθεση σας για ότι χρειαστείτε.

 

Κατερίνα Χατζηαντωνίου, Ψυχολόγος

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 020160, ώρες 09:00-13:00

           

 

 

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα επισκέψεων Ψυχολόγου στους παιδικούς σταθμούς

Δευτέρα: ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ, ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ

Τρίτη: ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΙΩΑΝΝΗ & ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΛΑΔΕΝΗ και ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ // ΡΟΔΙ και ΧΡΩΜΑΤΟΥΠΟΛΗ

Τετάρτη: ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΓΛΑΡΟΠΟΥΛΙΑ

Πέμπτη: Ατομική συμβουλευτική γονέων – κηδεμόνων και Σχολή Γονέων

Παρασκευή: ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ και ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ // ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ

 

Οι παιδικοί σταθμοί Δήμου Παύλου Μελά

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

•Βρεφονηπιακός σταθμός ΓΛΑΡΟΠΟΥΛΙΑ, Περικλέους 11 Άνω Ηλιούπολη τηλ. 2310 664398

•Βρεφονηπιακός σταθμός ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ, Θηβών & Κρυστάλλη τηλ. 2310 602808

•Βρεφονηπιακός σταθμός ΡΟΔΙ, Μανδηλαρά 34, Νικόπολη τηλ. 2310 685454

•Παιδικός σταθμός ΧΡΩΜΑΤΟΥΠΟΛΗ, Βελισαρίου 16 τηλ.  2310 640004

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

•Βρεφονηπιακός Σταθμός ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ, Αγίου Στυλιανού 5,  τηλ. 2310 649190

•Παιδικός Σταθμός ΧΑΜΟΓΕΛΑ,  Αγίου Παντελεήμονος 5,  τηλ. 2310 650381

•Παιδικός Σταθμός ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ,  Αλκιβιάδου 10,  τηλ. 2310 602304

•Βρεφονηπιακός Σταθμός ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ,  Ακροπόλεως 12,  τηλ. 2310 610230

•Παιδικός Σταθμός ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ, περιοχή Π 16, τηλ. 2310 651068

•Βρεφονηπιακός Σταθμός ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΙΩΑΝΝΗ & ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΛΑΔΕΝΗ, Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου, Ειρήνης και Ακροπόλεως Μετέωρα, τηλ. 2310 654136

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

•Βρεφονηπιακός Σταθμός ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ, Αγ. Γεωργίου & Κολοκοτρώνη, τηλ. 2310 686220






 

 

 

 

 

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!