Περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ για θέσεις σε παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ εξασφάλισε η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

 

Περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ για θέσεις σε παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ εξασφάλισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξασφάλισε τις απαιτούμενες θέσεις παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης παιδιών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για το νέο σχολικό έτος 2020 - 2021.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπέγραψε τη σχετική απόφαση με την οποία η Περιφέρεια διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους, ύψους 15.800.000 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών για φροντίδα και φύλαξη των παιδιών σε μια σειρά από δημόσιες και ιδιωτικές δομές, καθώς και για οικογένειες με παιδιά ΑΜΕΑ, διασφαλίζοντας τη λειτουργία τους.

Η χρηματοδότηση αφορά στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ και προέρχεται από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η δράση αφορά στη διάθεση προς μητέρες (και πατέρες που έχουν την επιμέλεια τέκνων) θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης παιδιών για το σχολικό έτος 2020 – 2021 στις ακόλουθες κατηγορίες δομών (δημόσιες και ιδιωτικές): Βρεφικοί Σταθμοί, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Παιδικοί Σταθμοί, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑΜΕΑ σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Σήμερα, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τη Διευθύντρια της ΕΕΤΑΑ ΑΕ στη Θεσσαλονίκη Φανή Σαλτζίδου και συζήτησαν για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, ώστε κανένα παιδί στην Κεντρική Μακεδονία να μη μείνει το νέο σχολικό έτος εκτός των κοινωνικών δομών.

«Διασφαλίζουμε για το επόμενο έτος τη λειτουργία των κρίσιμων αυτών κοινωνικών δομών για τον οικογενειακό προγραμματισμό σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Όλα τα παιδιά θα έχουν μια θέση στις δομές και οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά τους δέχονται την κατάλληλη φροντίδα, σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Εναρμονίζουμε έτσι την οικογενειακή με την επαγγελματική ζωή, παρέχοντας στα παιδιά τη δυνατότητα για δημιουργική απασχόληση και πρόσβαση σε επαγγελματική φροντίδα και φύλαξη. Επιτυγχάνουμε και για το επόμενο σχολικό έτος αφενός τη διασφάλιση λειτουργίας των δομών και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε αυτές, αφετέρου την ενίσχυση της απασχόλησης και τη διατήρηση των ωφελούμενων γονέων από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα σε θέσεις εργασίας, με ισότιμους όρους. Στόχος μας είναι να καλυφθούν στο σύνολό τους οι ανάγκες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

«Η ΕΕΤΑΑ αξιοποίησε για πρώτη φορά μια πρωτοπόρα εφαρμογή και έδωσε τη δυνατότητα στους εν δυνάμει ωφελούμενους να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητα. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη συνεργασία όλων αυτών των χρόνων, αλλά και για το ότι είναι η πρώτη Περιφέρεια που κάνει την σχετική εκχώρηση», δήλωσε  η κ. Σαλτζίδου.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν σε βρέφη, νήπια, παιδιά και εφήβους, καθώς και παιδιά και εφήβους με αναπηρία. Η διάθεση της θέσης πραγματοποιείται προς τον κάθε ωφελούμενο μέσω «αξίας τοποθέτησης» (voucher) του τέκνου του, που λαμβάνει από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (9549/16-07-2020).

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!