αν.α.σ.α.: Το Ωραιόκαστρο υποβαθμίζεται και θεσμικά από την διοίκηση Τσακίρη. Αποχή απο το ΔΣ της 27ης Αυγούστου


 

Το Ωραιόκαστρο υποβαθμίζεται και θεσμικά από την διοίκηση Τσακίρη.

Με έκπληξη διαβάσαμε στο ηλεκτρονικό τύπο δηλώσεις της Διοίκησης  ότι θα πρέπει οι Παρατάξεις και
οι Δημοτικοί σύμβουλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να προσέλθουμε στην τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ λόγω της συγκυρίας της πανδημίας. Η συγκύρια δεν απαιτούσε την σοβαρότητα από την θέση της διοίκησης όταν μόλις πριν λίγες ημέρες διοργάνωνε ανοικτές εκδηλώσεις στο Πενταλοφο κι στον Δρυμό και ετοιμάζετε για το Ωραιοκαστρο? Δηλώνει   η Διοίκηση ότι δεν έχει την δυνατότητα να οργανώσει Δημοτικό Συμβούλιο με   όλα τα προβλεπόμενα μετρά?  

Όταν ακόμη τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα βρίσκονται σε υγειονομική ετοιμότητα για να λειτουργήσουν με ασφάλεια.Προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες   για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και την απαξίωση του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Είναι μια συνεχής προσπάθεια της διοίκησης Τσακίρη να υποβαθμίζει την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου παραβιάζοντας την αρχή της δημοσιότητας και του δικαιώματος «δια ζώσης» συμμετοχής των δημοτικών συμβούλων, εκμεταλλευόμενη την δήθεν ευαισθησία της για την πανδημία.

Αφετέρου είμαστε αντίθετοι στη   απαξίωση της διαδικασίας εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, την οποία έχει μετατρέψει σε παρωδία . Προωθεί «παραταξιακό ανεξάρτητο» υποψήφιο της, προκαλεί την εκλογή του μετά από ένα έτος από το αρχικό δίμηνο που είχε υποχρέωση με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου και επιχειρεί να κάνει την εκλογή του «με μυστική ηλεκτρονική ψηφοφορία» δια τηλεδιάσκεψης. Δυστυχώς η παλαιοκομματική νοοτροπία της διοίκησης Τσακίρη ακυρώνει και τον Θεσμό του Συμπαραστάτη  του δημότη και της επιχείρησης και τον μετατρέπει σε «Συμπαραστάτη του Δημάρχου και της διοίκησης» αναιρώντας τις βασικές αρχές του θεσμού, δηλαδή  της ανεξαρτησίας, του ελέγχου των πράξεων της διοίκησης και της αυξημένης επαγγελματικής και επιστημονικής κατάρτισης

Δυστυχώς το Ωραιόκαστρο υποβαθμίζεται και θεσμικά ακόμα μια φορά για την εξυπηρέτηση προσωπικών και παραταξιακών συμφερόντων.

Δηλώνουμε ότι θα απέχουμε από την   συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 27/8 /2020   δια τηλεδιάσκεψης   , και καλούμε την Πρόεδρο  και τον Δήμαρχο , να αναβάλλει την συνεδρίαση και να συγκαλέσει εκ νέου   πρόσκληση συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου διά ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών , και παράλληλα να δώσει και νέα προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για τον Συμπαραστάτη του Πολίτη

Α.ΝΑ.Σ.Α


 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!