Αυτοψία του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που κατασκευάζει η Περιφέρεια στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης

 


Αυτοψία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που κατασκευάζει η Περιφέρεια στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης

 

Αυτοψία στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, που κατασκευάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παρουσία του Μητροπολίτη κ.κ. Βαρνάβα, ο κ. Τζιτζικώστας ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, που ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον επόμενο Ιούλιο.

Το έργο χρηματοδοτείται από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό άνω των 5 εκ. ευρώ.

«Η νέα μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα κοινωνικής φροντίδας, που υλοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία. Είναι δυναμικότητας 99 κλινών, από τους πλέον σύγχρονους χώρους και με υψηλότατο επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι εργασίες, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω, προχωρούν ικανοποιητικά και στη βάση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουμε θέσει, πάντα με τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και με τη σημαντική συμβολή του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βαρνάβα, ώστε να εξασφαλίσουμε μια δομή υψηλής ποιότητας περίθαλψης για άπορους ηλικιωμένους και να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα οικογενειακής ζεστασιάς και θαλπωρής. Με τη συγκεκριμένη μονάδα εξασφαλίζουμε τη διαμονή και διατροφή σε υπερήλικα άτομα, αποδεδειγμένα μη δυνάμενα να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, άπορα και ανασφάλιστα. Στους πιο ευάλωτους δηλαδή συμπολίτες μας, που χρήζουν της μεγαλύτερης ανάγκης προστασίας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η μονάδα της «Φροντίδα Παπαγεωργίου – Στέγη φροντίδας ατόμων τρίτης ηλικίας – Μ.Κ. της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως» βρίσκεται στην εκτός σχεδίου περιοχή του Φιλύρου και περιλαμβάνει τρία κτίρια, υπόγειους βοηθητικούς χώρους, υπαίθριο πάρκινγκ κ.ά. Βρίσκεται σε έκταση 10.500 τ.μ. ιδιοκτησίας της Μητρόπολης. Το Α’ κτίριο θα έχει τέσσερις μονάδες διαβίωσης συνολικής δυναμικότητας 99 κλινών, χώρους διημέρευσης, γραφεία κτλ. Το Β’ κτίριο (τρία επίπεδα) ως κτίριο εξυπηρετήσεων και βοηθητικών υπηρεσιών, περιλαμβάνει τις κεντρικές λειτουργίες, χώρους διοίκησης, ιατρείων και προσωρινής νοσηλείας, κουζίνα, τραπεζαρία και μεγάλο φουαγιέ-αίθουσα ψυχαγωγίας που θα αποτελεί την εστία της κοινωνικής ζωής της κοινότητας και χώρους αποθηκών, πλυντηρίου και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Το Γ΄ κτίριο θα χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων της κοινότητας.

Σημαντικό στοιχείο της οργάνωσης αποτελεί η λειτουργική σύνδεση των κτιριακών όγκων ώστε όλο το συγκρότημα να είναι εύκολα προσβάσιμο και από άτομα με αναπηρίες.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα παραδώσει τη μονάδα πλήρως εξοπλισμένη, προκειμένου να καταστεί λειτουργική με την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου τον Ιούλιο του 2021.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!