Ψηφιακό και με εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου το 55ο Φεστιβάλ Δημητρίων


 Καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσα στους οποίους η Fanny Ardant, η Katya Scherbachenko, η Φιλαρέτη Κομνηνού και άλλοι, πρόκειται να συναντηθούν στην καλλιτεχνική σκηνή των Δημητρίων, η οποία φέτος, προσαρμοζόμενη στο νέο τοπίο που δημιουργεί η πανδημική κρίση, μεταφέρεται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο ψηφιακό περιβάλλον.

Τα 55α Δημήτρια, τα πρώτα που έχει σχεδιάσει κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες η Διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, θα πραγματοποιηθούν από τις 5 έως τις 26 Οκτωβρίου. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ των 55ων Δημητρίων ενέκρινε στη χθεσινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Η θεματολογία των φετινών ψηφιακών Δημητρίων κινείται στον άξονα «distances» (αποστάσεις). «Distances» σωματικές λόγω των συνθηκών, χρονικές ή και συναισθηματικές, όχι όμως πολιτιστικές.

 «Όλοι μας τους τελευταίους μήνες βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Ο πολιτισμός, όμως, έχει αποδείξει ότι αντέχει τις δυσμενείς συνθήκες αβεβαιότητας και ανασφάλειας που του επιβάλλονται. Προσαρμόζεται και δημιουργεί ανάλογα με τις συνθήκες. Είναι πράγματι δύσκολο και καθόλου ευχάριστο να μην υπάρχουν ζωντανές παραστάσεις. Όμως αυτή η εποχή των δυσκολιών είναι ταυτόχρονα και εποχή προκλήσεων. Τα Δημήτρια αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας και μεταφέρουν την καλλιτεχνική τους σκηνή σε μια ψηφιακή πλατφόρμα και από εκεί στις οθόνες του υπολογιστή σας, του κινητού σας ή του τάμπλετ σας», ανέφερε στην κεντρική εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Στεφανία Τανιμανίδου.

Ψηφιακή πλατφόρμα

Η ψηφιακή πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει τα φετινά Δημήτρια είναι διαδραστική, τετράγλωσση, φιλική σε κάθε χρήστη, εύκολα προσβάσιμη από κάθε τύπο φορητής συσκευής και εμπλουτισμένη με πρωτότυπη μουσική, ενώ η εγγραφή των χρηστών για την παρακολούθηση όλων των παραστάσεων θα είναι δωρεάν.

Η ψηφιακή αυτή πλατφόρμα που σχεδιάζεται να ξεκινήσει με το Φεστιβάλ των Δημητρίων στη συνέχεια θα αποτελέσει το κύριο μέσο ενημέρωσης για την πολιτιστική δραστηριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης και των συνεργαζόμενων φορέων. Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώνεται ένα αποτύπωμα της πολιτιστικής Θεσσαλονίκης του 2020 και παράλληλα η πόλη αποκτά ένα νέο τουριστικό προϊόν.

Πρωταγωνίστρια η Θεσσαλονίκη

Η κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένη στον Ντίνο Χριστιανόπουλο, ενώ στη φετινή διοργάνωση πρωταγωνίστρια θα είναι η ίδια η Θεσσαλονίκη. Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Επιτροπής των Καλλιτεχνικών Συμβούλων των Δημητρίων Άκης Σακελλαρίου.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!