Φιλία, ανακύκλωση και παιχνίδια κυριαρχούν στα τμήματα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης μαθητών του Δ. Ωραιοκάστρου


Φιλία, ανακύκλωση και παιχνίδια κυριαρχούν στα τμήματα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης μαθητών του Δ. Ωραιοκάστρου
Η φιλία, η ανακύκλωση και η ευγενής άμιλλα κυριάρχησαν αυτή την εβδομάδα σε τμήματα του προγράμματος «Θερινή Δημιουργική Απασχόληση μαθητών 5-12 ετών» του Δήμου Ωραιοκάστρου. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν δεκάδες παιδιά με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία Covid-19.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας, που τιμάται στις 30 Ιουλίου κάθε χρόνο, οι μικροί μαθητές έφτιαξαν ένα χάρτινο λουλούδι. Συζήτησαν μέσα στην τάξη για τη φιλία και τους φίλους και στη συνέχεια έγραψαν στα πέταλα του λουλουδιού με ποιές λέξεις αντιλαμβάνονται τη φιλία.

Το δημιουργικό ταξίδι μεταξύ των φίλων - μαθητών συνεχίστηκε συντροφιά με πλάσματα από τον κόσμο της θάλασσας! Τα παιδιά χρησιμοποιώντας χαρτόνια κατασκεύασαν ένα χοντροκέφαλο χταπόδι και μικρά ψαράκια, με τα οποία στόλισαν την τάξη τους.
Το ταξίδι τους στον κόσμο του παιχνιδιού ολοκληρώθηκε με... λαχταριστά παγωτά, τα οποία τα παιδιά τα ζωγράφισαν ακριβώς όπως τα φαντάστηκαν!
Σε άλλο τμήμα το θέμα που απασχόλησε τα παιδιά ήταν η ανακύκλωση. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα οφέλη της και στη συνέχεια κατασκεύασαν κάδους ανακύκλωσης. Επίσης, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο χαρτί σχεδίασαν αφίσες τις οποίες ανάρτησαν σε διάφορα σημεία στον προαύλιο χώρο του σχολείου, για να ενημερωθούν και τα υπόλοιπα παιδιά για την ανακύκλωση.
Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία ενός αυτοσχέδιου επιτραπέζιου παιχνιδιού, με ερωτήσεις για το περιβάλλον και την προστασία του.
Σε ένα άλλο τμήμα τα παιδιά έπαιξαν τον κρυμμένο θησαυρό, παιχνίδια μνήμης με κάρτες, με μουσικούς μαρκαδόρους, ενώ έλυσαν αινίγματα και συμμετείχαν σε σκυταλοδρομίες.
"Τα παιδιά έχουν ανάγκη από χαλάρωση και διασκέδαση ειδικά φέτος κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω του Covid-19.
Στόχος του προγράμματος μας είναι να εμπλουτίσουμε το καθημερινό τους πρόγραμμα με ποικίλες δραστηριότητες, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την καλλιέργεια συμπεριφορών που θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωσή τους ως μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα μέσα από τις κατάλληλες ευκαιρίες κοινωνικοποίησης. Ας παίξουμε όλοι σαν παιδιά, έτσι μόνο μπορούμε να τα βοηθήσουμε ουσιαστικά να ρυθμίσουν τον συναισθηματικό τους κόσμο και να κατανοήσουν τα όρια της πραγματικότητας. Ας γίνει το παιχνίδι μοναδικό εργαλείο για την ανάπτυξη των κοινωνικών τους δεξιοτήτων μαθαίνοντας την ενσυναίσθηση και την ευαισθητοποίηση", τονίζει η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Ωραιοκάστρου, Ευαγγελία Δρόσου.
Οι δράσεις στα τμήματα του προγράμματος «Θερινή Δημιουργική Απασχόληση μαθητών 5-12 ετών» του Δήμου Ωραιοκάστρου συνεχίζονται ως τις 14 Αυγούστου 2020.
Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!