Σ. Αναστασιάδης: Η προσπάθεια να μείνει ζωντανή

Σ. Αναστασιάδης: Η προσπάθεια να μείνει ζωντανή

«Συμφωνήσαμε αυτή η προσπάθεια να μείνει ζωντανή, να μη σταματήσει»  δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς ,  βουλευτής  ΝΔ Β' Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης σήμερα το πρωϊ, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», αναφορικά με την  προσπάθεια που γίνεται από την Επιτροπή να κινητοποιηθεί ο Οικουμενικός Ελληνισμός , εναντίον της απόφασης  για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, από το Τουρκικό κράτος.

« Συμφωνήσαμε αυτή η προσπάθεια να μείνει ζωντανή, να μη σταματήσει, για να μη ξεχαστεί το ζήτημα , να συνεχίσει σε όλα τα κοινοβούλια και δήμους,  τις ομοσπονδίες, την εκκλησία, τους συλλόγους , τις ομογενειακές οργανώσεις ,  όπου υπάρχουν έλληνες ,  φιλέλληνες και φιλελληνικές οργανώσεις που συντάσσονται με τη δική μας θέση, έτσι ώστε και τον Σεπτέμβριο που θα γίνει η γενική συνέλευση του ΟΗΕ όλες αυτές οι διαμαρτυρίες να κατατεθούν στον ΟΗΕ…..και κάποια στιγμή να αναγκαστεί η Τουρκική ηγεσία να πάρει πίσω αυτή την απόφαση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης και διευκρίνισε ,

«Η συνεδρίαση της Επιτροπής μας  στις 22 Ιουλίου 2020 ,με θέμα ημερήσιας διάταξης τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας  σε ισλαμικό τέμενος ήταν πάρα πολύ σημαντική, διότι όλα τα κόμματα ομόφωνα καταδίκασαν αυτή την ενέργεια. Βεβαίως  επιδίωξη της συνεδρίασης βασικά ήταν να κινητοποιήσουμε τον Οικουμενικό Ελληνισμό, την Πα.Δ.Ε.Ε., το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, τις Ομοσπονδίες, τους  Συλλόγους, την Εκκλησία, τις Ομογενειακές Οργανώσεις κ.α.
 Πήραν μία επιστολή δική μας και άμεσα και με θέρμη κινητοποιήθηκαν σε όλα τα επίπεδα. Από την πλευρά της Πα.Δ.Ε.Ε., όπου υπάρχουν εκλεγμένοι συνάδελφοί μας ελληνικής καταγωγής, έφεραν το θέμα στα κοινοβούλια για συζήτηση και πολλοί έχουν πάρει ήδη αποφάσεις, το δε  Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, έστειλε καταδικαστική επιστολή στην Γερμανίδα καγκελάριο κυρία Μέρκελ, στον  Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας  κ. Χάικο Μάας, σε  ξένους αξιωματούχους , κυβερνήτες των πόλεων και των δήμων, και πήρε  ήδη απαντήσεις  στήριξης και συμπαράστασης»

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη  δραστηριότητα  του  Προέδρου της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών κΝικόλαου  Ουζούνογλου , εναντίον της απόφασης για τη μετατροπή της  Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος  τόνισε:

« Ο κ. Ουζούνογλου είναι ένας φλογερός, ένας μεγάλος Έλληνας Κωνσταντινουπολίτης  και είναι περισσότερο από όλους μας ταυτισμένος με την Αγία Σοφία και την Κωνσταντινούπολη και  λόγω καταγωγής. Ασχολείται πάρα πολλά χρόνια με τα θέματα της Κωνσταντινούπολης  και ίσως ξέρει για το ζήτημα  λεπτομέρειες που εμείς δεν  γνωρίζουμε . Ως Κωνσταντινουπολίτης έχει και την ευαισθησία  και τη δύναμη και το πάθος να πολεμήσει αυτή την ενέργεια του Τούρκου Προέδρου»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!