Αυτοψία του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα στην έναρξη των εργασιών συντήρησης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

 

Αυτοψία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην έναρξη των εργασιών συντήρησης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

 

Αυτοψία στις εργασίες συντήρησης της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, που άρχισε να υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημερώθηκε για το μεγάλο έργο της συντήρησης, που θα εξελίσσεται στην περιφερειακή οδό για τους επόμενους 15 μήνες από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Περιφερειάρχης μετέβη από τον κόμβο Κ13 (νοσοκομείο «Άγιος Παύλος») στον κόμβο Κ12 (συμβολή με εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών), όπου πραγματοποιούνται εργασίες κλάδευσης του πρασίνου στη διαχωριστική νησίδα, καθαρισμού ρείθρων και αποχετευτικών υποδομών, αλλά και βελτιώσεις στην υποδομή του δρόμου.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «η Περιφέρεια διασφάλισε πόρους ύψους 8 εκ. ευρώ, ώστε να γίνει μια νέα γενναία συντήρηση στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, ειδικά στο τμήμα από το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ήδη τα συνεργεία μας προχώρησαν σε ασφαλτοστρώσεις στο παράπλευρο οδικό δίκτυο στο ύψος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ενώ η έναρξη της νέας παρέμβασης συντήρησης έγινε από την ανατολική πλευρά της περιφερειακής οδού. Στους επόμενους 15 μήνες θα φροντίσουμε για νέες διαγραμμίσεις, ασφαλτοστρώσεις, έργα πρασίνου, καθαρισμούς, αποκαταστάσεις στηθαίων και πινακίδων κυκλοφορίας και ηλεκτροφωτισμό, ώστε η περιφερειακή οδός να πληροί τους όρους ασφαλούς μετακίνησης. Στόχος μας είναι ένας δρόμος, με αυξημένη κυκλοφορία, κρίσιμος για τις μετακινήσεις όλης της Κεντρικής Μακεδονίας, να αποκτήσει βελτιωμένο επίπεδο εξυπηρέτησης και κυρίως να είναι ασφαλής. Υπενθυμίζω ότι η διοίκησή μας είναι αυτή που πραγματοποίησε την πρώτη εκτεταμένη συντήρηση στην περιφερειακή οδό έπειτα από δεκαετίες, ενώ όπως είχαμε δεσμευτεί η συντήρηση του δρόμου θα είναι διαρκής κι όχι αποσπασματική».

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα εγκριθούν άλλες δυο μεγάλες παρεμβάσεις, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση. Η πρώτη στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας ύψους 8,5 εκ. ευρώ και η δεύτερη στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών ύψους 9 εκ. ευρώ.

«Η προσπάθειά μας για ένα δίκτυο συντηρημένο, ασφαλές και σύγχρονο συνεχίζεται σε όλες τις εθνικές και επαρχιακές οδούς ευθύνης μας, σε μήκος άνω των 4.000 χλμ. Ακόμη και σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, η Περιφέρεια έχει ως πρώτο της μέλημα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!