Κ. Μάλαμα : Σε απόγνωση από την αβεβαιότητα και την ελλιπή στήριξη οι ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων

 

Κ. Μάλαμα : Σε απόγνωση από την αβεβαιότητα και την ελλιπή στήριξη οι ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων. 


Κοινοβουλευτική αναφορά προς τα συναρμόδια Υπουργεία κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με το πλαίσιο στήριξης και τον προγραμματισμό λειτουργίας των κυλικείων των σχολικών μονάδων, σε συνέχεια επιστολής ιδιοκτητών σχολικών κυλικείων της Νέας Προποντίδας. Όπως υπογραμμίζεται στην αναφορά, δεν έχει ανακοινωθεί κάποιος επίσημος σχεδιασμός σε σχέση με τα σχολικά κυλικεία, ούτε κάποιο πλαίσιο στήριξης όσων εργάζονται σε αυτά, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί άνθρωποι να βρίσκονται μετέωροι και να μην γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον για την επόμενη σχολική χρονιά. Στην αναφορά επισημαίνεται, επίσης, ότι και σε επίπεδο μέτρων ελάφρυνσης των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών σχολικών κυλικείων δεν έχουν ληφθεί οι απαραίτητες μέριμνες, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί άνθρωποι να βρίσκονται χωρίς εισοδήματα και παράλληλα να επιβαρύνονται με υποχρεώσεις που είναι αδύνατο να καλύψουν. Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω και με δεδομένο ότι το Υπουργείο Παιδείας, ελάχιστες εβδομάδες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχει ανακοινώσει τους επίσημους σχεδιασμούς του, η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει ειδική μέριμνα για τα σχολικά κυλικεία, ώστε να μπορέσουν όσοι εργάζονται σε αυτά να επιβιώσουν. 


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :  


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 


ΑΝΑΦΟΡΑ


Για τους κ. Υπουργούς : 

- Ανάπτυξης κι Επενδύσεων

- Οικονομικών 

- Παιδείας και Θρησκευμάτων 


Θέμα : Σε απόγνωση από την αβεβαιότητα και την ελλιπή στήριξη οι ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων. 


Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 29 Ιουλίου 2020 επιστολή των ιδιοκτητών σχολικών κυλικείων του Δήμου Νέας Προποντίδας, σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την αβεβαιότητα για το μέλλον τους και την ελλιπή στήριξη τους από το Κράτος. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή είναι απαραίτητο, αφενός, να αποσαφηνιστεί εάν τα σχολικά κυλικεία θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, με την απαραίτητη υγειονομική προστασία, τον Σεπτέμβριο κι αφετέρου να εμβαθύνει η οικονομική στήριξη για όσο καιρό παραμένουν τα σχολικά κυλικεία κλειστά με κρατική απόφαση. 


Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας, σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο, στην κατεύθυνση της στήριξης των ιδιοκτητών και των εργαζόμενων στα σχολικά κυλικεία. 


Αθήνα, 29 Ιουλίου 2020


Η αναφέρουσα βουλευτής 

Κυριακή Μάλαμα


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!