Ξεκίνημα με ετοιμότητα, ασφάλεια και 17.000 μάσκες στα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά

 


Ξεκίνημα με ετοιμότητα, ασφάλεια και 17.000 μάσκες στα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά

 

Πρώτο κουδούνι για την περίοδο 2020 – 2021 στα σχολεία Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας και ο μηχανισμός του Δήμου Παύλου Μελά ανταποκρίθηκε στην αποστολή του να διασφαλίσει ένα καλό ξεκίνημα για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο της θωράκισης της υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, ομάδα στελεχών της διοίκησης αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη, τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, πρωτοβάθμιας Επαμεινώνδα Σέγκουλη και δευτεροβάθμιας Ανέστη Λαζαρίδη, με την αρωγή του Γενικού Γραμματέα Κίμωνα Σαραφίδη, του Διευθυντή Παιδείας Στάθη Αναστασιάδη και του Τμήματος Παιδείας προχώρησαν στις παρακάτω ουσιαστικές ενέργειες:

Παρελήφθησαν συνολικά 17.000 μάσκες από τον Δήμο Παύλου Μελά, στο χώρο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης -η μεγαλύτερη ποσότητα το βράδυ της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου- και αφού διαχωρίστηκαν και ταξινομήθηκαν ανά σχολείο, παραδόθηκαν στα παιδιά, μία μάσκα για κάθε μαθητή, το πρωί της σημερινής ημέρας έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Να σημειωθεί ότι στη διαδικασία παραλαβής βοήθησαν εκπαιδευτικοί, κυρίως των νηπιαγωγείων, που προσήρθαν στον δήμο και παρέλαβαν τις ποσότητες που αναλογούσαν στα σχολεία τους.

Οι μάσκες που εστάλησαν από την ΚΕΔΕ, είναι δύο τύπων, για παιδιά έως 10 ετών και για τα μεγαλύτερα μέλη της σχολικής κοινότητας και η χρήση τους κρίθηκε από τους ειδικούς επιστήμονες και τους αρμόδιους υπουργούς ως απολύτως αναγκαία ενάντια στη διασπορά του ιού.

Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η παραλαβή και διανομή και των υπόλοιπων ποσοτήτων που δεσμεύτηκε το Υπουργείο Εσωτερικών ότι θα δοθούν στο μαθητικό δυναμικό καθώς και στους εκπαιδευτικούς.

Έχουν ήδη παραληφθεί και τα ατομικά παγούρια νερού για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και ξεκινά από αύριο Τρίτη η διανομή στα σχολεία.

Τοποθετήθηκαν 92 σχολικές καθαρίστριες (με τη συνδρομή του Γραφείου προσωπικού) από την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου και άλλες 10 κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, οι οποίες φρόντισαν με εντατική εργασία και σε συνδυασμό με την καθαριότητα και τις βασικές εργασίες καλλωπισμού στον εξωτερικό χώρο των σχολείων, να προετοιμάσουν έγκαιρα ένα αξιοπρεπές σχολικό περιβάλλον για τους μαθητές και τους δασκάλους τους.

Με πρωτοβουλία κυρίως των σχολικών επιτροπών, ο δήμος προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες προμήθειες υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού (αντισηπτικά, κρεμοσάπουνα, χλωρίνες, πετσέτες χειρός κ.α.), προκειμένου να είναι όλοι απόλυτα ασφαλείς στη σχολική τους καθημερινότητα.

Πέρα από τις παραπάνω ενέργειες για την υγεία όλων, η νέα σχολική περίοδος ξεκινά στον Δήμο Παύλου Μελά χωρίς σοβαρά προβλήματα και σε θέματα κτιριακών υποδομών και σε αυτό συνετέλεσε η αγαστή συνεργασία του Τμήματος Παιδείας με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου (σχολική στέγη, καθημερινότητα – άμεση επέμβαση καθαριότητα, πράσινο) που είχε σαν αποτέλεσμα τα σχολικά συγκροτήματα να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, αμέσως μετά τη σημερινή καθιερωμένη τέλεση των Αγιασμών στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες, ευχήθηκε καλή δύναμη στους Διευθυντές, τους καθηγητές, τους μαθητές, τους γονείς τους και σε όλο το προσωπικό των σχολείων του Δήμου Παύλου Μελά και τόνισε ότι η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση δυνάμωσε το ρόλο και την ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας, ενώ και φέτος, διοίκηση και υπηρεσίες του Δήμου Παύλου Μελά θα υπηρετήσουν με υπευθυνότητα και απόλυτη αφοσίωση την εκπαιδευτική κοινότητα για μια απρόσκοπτη σχολική περίοδο, με όλους τους επιβεβλημένους υγειονομικούς κανόνες.

 

 





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!