Δημοτικό Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά: Ραντεβού το καλοκαίρι του 2021 με υγεία!

 


Δημοτικό Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά:

Ραντεβού το καλοκαίρι του 2021 με υγεία!

 

Με τις τελευταίες βουτιές της Παρασκευής 28 Αυγούστου 200 ολοκληρώθηκαν οι φετινές δραστηριότητες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Παύλου Μελά στην Άνω Ηλιούπολη και το Τμήμα Αθλητισμού, ο Διευθυντής Στάθης Αναστασιάδης, ο Αντιδήμαρχος Σάκης Λαζαρίδης και ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης ανανεώνουν το ραντεβού με το κοινό για το καλοκαίρι του 2021, με την ελπίδα να έχει ξεπεραστεί ο φόβος της πανδημίας και ο κίνδυνος διάδοσης του ιού.

Αποδείχτηκε και αυτό το καλοκαίρι, ότι οι υποδομές του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Δήμου Παύλου Μελά, κυρίως όμως το ανθρώπινο δυναμικό, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των φίλων της κολύμβησης, καθώς, αν και περιορίστηκε η χρονική διάρκεια λειτουργίας του δημοτικού αθλητικού χώρου στους 2 μήνες, η προσέλευση των πολιτών ξεπέρασε τις συγκρατημένες προσδοκίες της Διεύθυνσης Αθλητισμού, Παιδείας, Πολιτισμού.

Η νέα δύσκολη πραγματικότητα με την παγκόσμια υγειονομική κρίση και τους περιορισμούς που επέφερε η προσπάθεια μείωσης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, δεν επηρέασε την προσέλευση μικρών και μεγάλων που θέλησαν να συνδυάσουν τη δροσιά με τη διασκέδαση και τις πολλές επιλογές που προσφέρει η κολύμβηση, μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές άθλησης.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Τμήματος Αθλητισμού, από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 έως και την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, συμμετείχαν στα προγράμματα του κολυμβητηρίου 1.189 άτομα (πέρυσι ήταν 1.691) και συγκεκριμένα:

711 ενήλικες (249 άνδρες και 462 γυναίκες),

478 παιδιά (256 αγόρια  και 222 κορίτσια)

ενώ μεταξύ των εγγεγραμμένων ήταν 42 ΑΜΕΑ (26 άνδρες και 16 γυναίκες).

Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς έγιναν παρεμβάσεις στην περίφραξη του κολυμβητηρίου, με την τοποθέτηση σύρματος τύπου κονσερτίνα  πάνω από την εξωτερική περίφραξη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν παραβατικές συμπεριφορές. 

Για να περιοριστεί η διασπορά του COVID-19, τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις κολυμβητικές δεξαμενές, και συγκεκριμένα:

•επιτράπηκε η είσοδος στο κολυμβητήριο μόνο για όσους πολίτες έκαναν χρήση της κολυμβητικής δεξαμενής, ενώ για πληροφορίες – ενημέρωση των πολιτών και εγγραφές, υπήρξε ξεχωριστός χώρος υποδοχής που δεν συνδέονταν με την πισίνα,

•ήταν υποχρεωτική η καθημερινή συμπλήρωση και επίδειξη κατά την είσοδο στο κολυμβητήριο του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα» καθώς και η καταγραφή εισερχομένων – εξερχομένων στην εγκατάσταση,

•υποχρεωτική ήταν και η θερμομέτρηση σε όσους εισέρχονταν στην εγκατάσταση και εμφάνιζαν συμπτώματα ίωσης, με απαγόρευση της εισόδου σε όσους είχαν θερμοκρασία μεγαλύτερη από 37οC,

•η διάρκεια κολύμβησης ορίστηκε σε 60’,

•προληπτικές ενέργειες υλοποιήθηκαν και στη χρήση των αποδυτηρίων καθώς αρχικά επιτράπηκε η ταυτόχρονη είσοδος μόνο 5 ατόμων και στην πορεία αυξήθηκε το όριο σε 8 κολυμβητές, ενώ αθλητές και αθλούμενοι τήρησαν τους κανόνες υγιεινής κάνοντας ντους στις εξωτερικές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου ή στις οικίες τους.

 

Γενικότερα ίσχυσαν όλα τα οριζόμενα στα υγειονομικά πρωτόκολλα της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και συγκεκριμένα: 

Αρχικά με το άνοιγμα του κολυμβητηρίου ακολουθήθηκαν οι οδηγίες που δόθηκαν από τη Γ.Γ.Α. βάσει του ΦΕΚ 2601Β/27-06-2020 "Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19", Άρθρο 21 & Παράρτημα VII., το οποίο προέβλεπε για τις διαστάσεις της κολυμβητικής μας δεξαμενής χρήση 14 ατόμων / διαδρομή και συνολικά 112  άτομα ταυτόχρονα στην πισίνα.

Αργότερα, με νεότερη οδηγία από το  ΦΕΚ 2798Β/11-07-2020 "Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19", Άρθρο 21 & Παράρτημα VII., ο αριθμός ατόμων στην πισίνα αυξήθηκε σε 16 άτομα / διαδρομή και 128 άτομα στο σύνολο ταυτόχρονα μέσα στην κολυμβητική δεξαμενή.

Τέλος, βασικό συστατικό της καθημερινότητας του προσωπικού ήταν η χρήση μάσκας καθ΄ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του κολυμβητηρίου, σύμφωνα και με τις συστάσεις και τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Η κολύμβηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να θωρακίσεις την υγεία σου και το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Παύλου Μελά με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, την πισίνα ολυμπιακών προδιαγραφών και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό του Τμήματος Αθλητισμού, συνδυάζει την ασφάλεια με την προσβασιμότητα και την άνεση και δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να έρθουν σε επαφή με το νερό μέσα από την άσκηση και το παιχνίδι.

 

 

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!