Δ. Αυγέρη: «Η κυβέρνηση παίζει με τους αριθμούς και με την υγεία μας!»

 


«Η κυβέρνηση παίζει με τους αριθμούς και με την υγεία μας!»

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει να έχει χάσει τον πολιτικό και διαχειριστικό έλεγχο της υγειονομικής και της μεταναστευτικής κρίσης. Το μεσημέρι, στην ενημέρωσή του προς τους πολιτικούς συντάκτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έλεγε ότι «βρέθηκαν 243 κρούσματα κορωνοϊού σε μετανάστες και πρόσφυγες στην προσωρινή δομή στο Καρά Τεπέ, που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ». Και λίγες ώρες μετά, ο ΕΟΔΥ -σε γραπτή και όχι τηλεοπτική ενημέρωση- κάνει λόγο για 184 νέα κρούσματα στο Καρά Τεπέ, χωρίς άλλες διευκρινίσεις!

Ποιος αριθμός διαψεύδει ποιον; Τελικά, τι ισχύει και ποια είναι τα κρούσματα στο Καρά Τεπέ;

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή στη μάχη κατά της πανδημίας, κατά την οποία  η διαφάνεια και η εγκυρότητα παίζουν αποφασιστικό ρόλο για την τήρηση των μέτρων προστασίας. Κι έρχεται η κυβέρνηση να παίζει με τους αριθμούς και να δημιουργεί κενό αξιόπιστης ενημέρωσης των πολιτών, από τους οποίους ζητά κατά τ’ άλλα ατομική ευθύνη, προκειμένου να καλύψει τη δική της ανευθυνότητα.

Είτε ισχύει το νούμερο που έδωσε ο κ. Πέτσας το μεσημέρι, είτε αυτό που έδωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα, δεν αλλάζει το γεγονός ότι σήμερα έχουμε ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων. Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στο να ξεπεράσει τα 500 κρούσματα ημερησίως, επιβεβαιώνοντας τις χειρότερες προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας. Κι εδώ τίθεται ένα άλλο κρίσιμο ερώτημα: πόσες ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ υπάρχουν στην Αττική, που βρίσκεται ένα βήμα πριν το lockdown; Τι έγιναν όλες οι υποσχέσεις της άνοιξης;

«Δίνουμε μια μάχη με τον χρόνο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσπαθώντας –λέει– να αυξήσει τις κλίνες που παρέλαβε. Όλον αυτόν τον περίπου  ενάμιση χρόνο που κυβερνά η ΝΔ, τι έκανε; Γιατί, δίνει μάχη με τον χρόνο; Τι τους έκανε η κυβέρνηση τους δύο μήνες καραντίνας και τους καλοκαιρινούς μήνες που ακολούθησαν; Προφανώς, όχι μόνο δεν προετοιμάστηκε κατάλληλα για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα, αλλά επιδόθηκε σε άλλο ένα πάρτι ημετέρων επιτελικού τύπου. Πάει πολύ η κυβέρνηση να μην ξέρει τουλάχιστον τα νούμερα της κρίσης, που η ίδια αναζωπύρωσε με την ανικανότητά της.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!