Ανοιχτή επιστολή στον κ. Δήμαρχο απο τον Παντελή Σκαρλάτο

 


Ανοιχτή επιστολή στον κ. Δήμαρχο.

Κύριε Δήμαρχε,

Χωρίς την διάθεση μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, σας καλούμε να δώσετε λύση στο σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε με το κλείσιμο των παιδικών σταθμών  στο Δήμο μας. Υπαρκτό πρόβλημα που αναδείχθηκε από όλους τους ενδιαφερόμενους και τις παρατάξεις του δήμου. Είναι λυπηρό να πετάγονται στο δρόμο της ανεργίας 11 – 16 εργαζόμενοι και μαζί μ’ αυτούς και οι οικογένειες τους. Επίσης η δυσκολία που δημιουργείται στις πολλαπλάσιες, οικογένειες από το κλείσιμο  των δομών.  Αν λάβουμε δε υπόψη και τις τρέχουσες υγειονομικές και οικονομικές συνθήκες η ενέργεια σας αυτή είναι καταστροφική.

Οι κοινωνικές δομές υφίστανται προς όφελος των δημοτών δεν είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η βιωσιμότητα τους είναι θέμα ορθής οικονομικής διαχείρισης και προτεραιοτήτων της πολιτικής του δήμου. Δεν μπορούμε να τις καταργούμε χωρίς δεύτερη σκέψη και προσπάθεια, όταν με πολύ κόπο και αγώνα δημιουργήθηκαν στο παρελθόν.

Κύριε δήμαρχε το γκρέμισμα είναι εύκολο το χτίσιμο είναι δύσκολο.

Αναφορικά με την οικονομική βιωσιμότητα των δομών θα ήθελα να σας επισημάνω ότι προφανώς η εξοικονόμηση πόρων μπορεί και πρέπει να γίνει με άλλους τρόπους. Μπορούμε όλες μαζί οι παρατάξεις μαζί με το οικονομικό σας επιτελείο να βρούμε τους τρόπους –και υπάρχουν τρόποι- μέσα από τον προϋπολογισμό του Δήμου να εξοικονομηθούν οι πόροι που απαιτούνται για την λειτουργιά  τους Προτεραιότητα σας θα έπρεπε πρώτα απ’ όλα να είναι η εξασφάλιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών του δήμου και στην συνέχεια η όποια καλλιτεχνική εκδήλωση δεδομένης της υγειονομικής συγκυρίας επαναλαμβάνω.

Δεν είναι αργά ακόμα και τώρα. Δείξτε την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία που πρέπει να διακατέχει κάθε δημοτική αρχή και ανακαλέστε την απόφαση σας για το κλείσιμο των κοινωνικών δομών και μην ρίχνετε στην ανεργία τόσες οικογένειες. Εμείς σ’ αυτή σας την επιλογή θα είμαστε αρωγοί και υποστηρικτές σας .

Σκαρλάτος Παντελής

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!