Ανασαίνει σύντομα το κέντρο της Καλαμαριάς με την απομάκρυνση των λαμαρινών

 


Ανασαίνει σύντομα  το κέντρο της Καλαμαριάς με την απομάκρυνση των λαμαρινών

 

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα φύγουν οι λαμαρίνες από το εργοτάξιο του Μετρό στην οδό Μεταμορφώσεως. Αυτό αποφασίστηκε σήμερα στη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή με τον Δήμαρχο  Γιάννη Δαραδαμανέλη, κατά την επίσκεψή του  στην Καλαμαριά.

Ο κ. Δαρδαμανέλης υποδέχθηκε το μεσημέρι τον υπουργό και όλοι μαζί με την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ναταλία Παντελίδου  μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του εργοταξίου του Μετρό,  επιθεωρώντας τις κατασκευαστικές εργασίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς ζήτησε από τον υπουργό  να απομακρυνθούν σύντομα οι λαμαρίνες από τον συγκεκριμένο σταθμό, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα  κυκλοφορίας, πρόσβασης και  εμπορικής κίνησης στην περιοχή  και να αποδοθεί στην κυκλοφορία. ΄Όπως μάλιστα του εξήγησε, όλη αυτή η διαδικασία επαναφοράς στην προτεραία κατάσταση θα δώσει μεγάλη ανάσα στο εμπορικό κέντρο της Καλαμαριάς και αυτό το καταλαβαίνουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής, που  θα μπορούν να μετακινούνται ευκολότερα και με ασφάλεια καθώς επίσης και οι οδηγοί που ταλαιπωρούνται με το αυτοκίνητό τους.

Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος κ. Δαρδαμανέλης έθεσε επιτακτικά στον υπουργό  κ. Καραμανλή, το θέμα της διάνοιξης της οδού Πόντου, που είναι υπερκείμενη του μετρό, δεν έχει απαλλοτριωθεί πλήρως και η λύση της  βοηθά πρωτίστως, τη λειτουργία του μετρό με ασφάλεια.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν  από κοινού,  να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση, για να δοθεί επιτέλους λύση σε αυτό το πρόβλημα που ταλαιπωρεί αρκετά χρόνια το Δήμο.

Τον υπουργό κ. Καραμανλή  συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας  Υποδομών,  Γιώργος Καραγιάννης, ο  Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, καθώς και  ο πρόεδρος και ο  διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε.,  Νίκος Ταχιάος και Νίκος Κουρέτας.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!