Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κλιμάκιο του Δήμου Ωραιοκάστρου για την προώθηση τεχνικών έργων

 


Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κλιμάκιο του Δήμου Ωραιοκάστρου για την προώθηση τεχνικών έργων

Την υλοποίηση σημαντικών τεχνικών έργων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Δήμου Ωραιοκάστρου και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών προωθεί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Με εντολή του κλιμάκιο του Δήμου Ωραιοκάστρου, αποτελούμενο από τους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας, Χαράλαμπο Καζαντζίδη, Πολιτικής Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δαμιανό Ιωσηφίδη και τον σύμβουλο του Δημάρχου για Τεχνικά Θέματα, Αλέξανδρο Αλεξίου, συμμετείχε σε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της ΠΚΜ, Πάρι Μπίλλια, την Ελένη Διαμαντή, Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Έργων, Δομών, Περιβάλλοντος ΥΤΕΜΕΘ και την Δέσποινα Ανταβαλίδου, Προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης Έργων Δομών Περιβάλλοντος της ΠΚΜ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η εργολαβία που είναι σε εξέλιξη για τον καθαρισμό του ρέματος της Αγίας Παρασκευής και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2020.


Επιπλέον, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμου Ωραιοκάστρου, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι από την ΠΚΜ, για να καθαριστούν τα ρέματα σε όλες τις περιοχές του Δήμου.

Επίσης, το κλιμάκιο του Δήμου Ωραιοκάστρου παρέδωσε στον κ. Μπίλλια μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τον Κόμβο Μονολόφου, στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, που επιλύει το πρόβλημα της ασφαλούς εισόδου και εξόδου των οχημάτων στην Κοινότητα Μονολόφου. Ο αντιπεριφερειάρχης παρέλαβε την μελέτη αναφέροντας πως θα αναζητηθούν τρόποι υλοποίησής της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ακόμη ότι μετά την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού της ΠΚΜ, μέσω προγραμματικής σύμβασης θα διατεθούν 150.000 ευρώ για να γίνει μελέτη για την αναβάθμιση της Οδού Θεσσαλονίκης.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας, Χαράλαμπος Καζαντζίδης, ανέλυσε το έλλειμμα έργων ασφαλτόστρωσης στο Δήμο Ωραιοκάστρου και για την περίοδο 2021-2022 ζήτησε από τον κ. Μπίλλια να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ από την ΠΚΜ για την υλοποίηση ασφαλτικών εργασιών.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε επί τάπητος το έργο της Συμμαχικής Οδού, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την ορθολογική απορροή των όμβριων υδάτων. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, καθώς με την υλοποίησή του αναμένεται να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι χρησιμοποιούν την οδό και κυρίως επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες κατά μήκος του δρόμου και πλημμυρίζουν όταν σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις. Εξετάστηκε το ενδεχόμενο υπογραφής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΠΚΜ και Δήμου Ωραιοκάστρου για τη χρηματοδότηση της μελέτης και της εκτέλεσης του έργου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!