Ανησυχία για το «Κράτος Δικαίου» και την προστασία του δικηγορικού επαγγέλματος στη γειτονική Τουρκία

 


ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ για την  ΕΙΡΗΝΗ, τη  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΙ την  ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

АДВОКАТИ ЗА МИРА, ДЕМОКРАЦИЯТА И РАЗБИРАТЕЛСТВОТО НА БАЛКАНИТЕ

Avukatlar, Balkanlar'da barış, demokrasi ve uzlaşma için çabalıyorlar

Адвокати за мир,демократију и разумевање на Балкану/

Advokati za mir,demokratiju i razumevanje na Balkanu.

Адвокатите за мир, демократија и разбирање на Балканот
Advokati za Mir ,demokratija i razbiranje na Balkanot

Avokat per paqen, per demokracin dhe per marveshjen midis shteteve Ballkane

LAWYERS FOR PEACE, DEMOCRACY AND UNDERSTANDING IN BALKAN AREA

 

Ανησυχία για το «ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ» και την προστασια του δικηγορικού επαγγέλματος στη γειτονική Τουρκία         

Μετά το θάνατο της Τουρκάλας  δικηγόρου Ebru Timtik που έφυγε από τη ζωή, μετά από 238 ημέρες απεργίας πείνας, με μοναδικό αίτημά της να δικαστεί δίκαια και την απελευθέρωση – με άθλια  την κατάσταση της υγείας του  ύστερα από πολυήμερη απεργία πείνας - του Τούρκου Δικηγόρου Aytaç Ünsal ο νομικός κόσμος της χώρας δικαιούται και υποχρεούται να ανησυχεί για την κατάσταση του ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ στη γειτονική χώρα.

Προηγήθηκαν οι θάνατοι της 28χρονης τραγουδίστριας Χελίν Μπολέκ, που έχασε τη ζωή της στις 3 Απριλίου έπειτα από 288 ημέρες απεργία πείνας, του 28χρονου Μουσταφά Κοτσάκ μέλους της μουσικής κολλεκτίβας και συντρόφου της Χελίν Μπολέκ, που πέθανε στις 28 Απριλίου μετά από 297 ημέρες απεργία πείνας και του Ιμπραχίμ Γκοκτσέκ μετά από 323 μέρες απεργίας πείνας , οι οποίοι συμμετείχαν στο «Grup Yorum»

Ταυτόχρονα συνεχίζεται για 34 μήνες  (!) η κράτηση του επιχειρηματία ΟΣΜΑΝ ΚΑΒΑΛΑ, στον οποίο αποδίδεται η συμμετοχή στα επεισόδια του πάρκου ΓΚΕΖΙ παρά τη διεθνή κατακραυγή και τις αντιδράσεις κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου (CCBE) και την καμπάνια συλλογής υπογραφών που συνεχίζεται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Προηγήθηκε η παρέμβαση  της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας στην αυτοτέλεια και αυτονομίας των δικηγορικών συλλόγων, που είναι από τους πιο σημαντικούς στυλοβάτες ,  θεματοφύλακες και οι εφαρμοστές  των αρχών του ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, που προκάλεσε μεγάλες και δυναμικές αντιδράσεις .

Καμία χώρα των Βαλκανίων , αλλά και οι νομικές τους κοινότητες των χωρών  δεν δικαιούνται να σιωπούν ή να αδιαφορούν για αυτές τις καταστάσεις γιατί προϋπόθεση για να ριζώσει και να προοδεύσει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και να επικρατήσουν η ΕΙΡΗΝΗ και η ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ μεταξύ των λαών και των κρατών στα Βαλκάνια πρέπει να επικρατήσουν οι αρχές του ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

Χαιρετίζουμε τις αντιδράσεις των Ελληνικών Δικηγορικών Συλλόγων και του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου, αλλά δεν είναι αρκετές.

Απαιτούνται  συντονισμένες δράσεις και με τους Δικηγορικούς Συλλόγους των Βαλκανίων προς την κατεύθυνση της προστασίας του ρόλου των δικηγόρων και των αρχών του ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ στη γειτονική χώρα.

 

                                                            Θεσσαλονίκη, 4 Σεπτεμβρίου 2020

                                                            Από το Γραφείο Τύπου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!