Συνάντηση Πρωθυπουργού και δημάρχου Παύλου Μελά για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά (ΜΠΠΜ).

 


Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Μετά τη συνάντηση της 26ης Μαΐου, είχα την τιμή να συνεργαστώ και πάλι με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Διοικητήριο, το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας και Θράκης Θοδωρή Καράογλου, του υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, της επικεφαλής του Πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρίας Αντωνίου, του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

 Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί ο Δήμος Παύλου Μελά αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή που θα παράξει άμεσα ένα πολύτιμο δημόσιο αγαθό, μια πράσινη παρέμβαση στην εγκαταλελειμμένη γη 332 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου που θα λειτουργήσει ταυτόχρονα και ως πυλώνας προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς, ιστορικής κοινωνικής μνήμης και οικονομικής ανάπτυξης.

 Εξέφρασα την ικανοποίησή μου για τις πρόσφατες πιστώσεις 1 εκατομμυρίου ευρώ για την ωρίμαση των μελετών 6 ιστορικών κτηρίων συνολικού εμβαδού 8.700 τ.μ.

 Οι πολεοδομικές ρυθμίσεις που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, η εντατική προσπάθεια για την ολοκλήρωση ωρίμανσης μελετών για τα δύο νέα Μουσεία, η πολύτιμη αρωγή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η σταθερή συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ, τα άλλα Υπουργεία, τη ΜΑΘ ΑΕ και τη ΜΟΔ ΑΕ, η διαμόρφωση ενός συστήματος παρακολούθησης για να προβλέψουμε αστοχίες χρονοδιογραμμάτων και σχεδιασμού και φυσικά η μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη το φιλόδοξο σχέδιο της αστικής ανάκτησης, τη συντήρηση και λειτουργία του ΜΠΠΜ, όλα αυτά αποτέλεσαν αντικείμενο της ουσιαστικής επαφής μου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αγαπητοί συμπολίτες, 

Όπως και στην περίοδο 2014-2019, έτσι και τώρα συνεχίζουμε να τιμούμε καθημερινά την εμπιστοσύνη σας και επιδιώκουμε,  μακριά από εντυπωσιασμούς και θόρυβο, με ειλικρίνεια, το πραγματικό έργο και τη μεγαλύτερη δυνατή συνεισφορά στους πολίτες και την πόλη μας που είναι το σπίτι μας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!