Σ. Αναστασιάδης: Ένας χρόνος επιτυχημένης διακυβέρνησης

 


Σ. Αναστασιάδης: Ένας χρόνος επιτυχημένης διακυβέρνησης

 

« Κατά γενική ομολογία ήταν ένας πετυχημένος χρόνος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας»,  όπως υποστήριξε ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωϊ στον Ρ/Σ  real fm 107,1

 

« Νομίζω ότι κατά γενική ομολογία ήταν ένας πετυχημένος χρόνος διακυβέρνησης της Χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Η κυβέρνηση έκανε σημαντικά βήματα, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε,  που ήταν πρωτόγνωρα και είχαν και ένταση, και αναφέρομαι στην πανδημία του Κορονοϊού και στις προκλήσεις της Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με έργα που καρκινοβατούν στη Θεσσαλονίκη τόνισε:

 

« Επειδή  αναφέρεστε σε έργα που καρκινοβατούν στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να σας πω ότι παρότι υπάρχουν ακόμη συμπολίτες μας που καταφεύγουν στο συμβούλιο της επικρατείας και δημιουργούν προβλήματα και  καθυστερήσεις, και το Μετρό  θα προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί, αλλά και  ο ΟΑΣΘ έχει μπει στις ράγες.  Σήμερα όπως γνωρίζετε είναι εδώ ο Υπουργός Μεταφορών  κ. Καραμανλής, ο οποίος  θα παραστεί στην παράδοση λεωφορείων  από τον Δήμο  Θεσσαλονίκης προς τον ΟΑΣΘ , και ακολουθούν και τα Λεωφορεία που θα παραλάβει ο ΟΑΣΘ με leasing , έτσι ώστε οι δημόσιες αστικές μεταφορές στη Θεσσαλονίκη να είναι ανάλογες με τις ανάγκες των πολιτών».

 

Για την αναβολή της ΔΕΘ επισήμανε:

 

« Η ΔΕΘ  μετρά 94 χρόνια Ιστορίας και 84 διοργανώσεις . Αναβλήθηκαν οι εκθεσιακές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις ,αλλά αποφάσισε η Διοίκηση να διοργανώσει ένα πολιτικοοικονομικό  forum, μέσα από το οποίο θα αναλυθούν όλες οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών , και βεβαίως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για τον επόμενο χρόνο και τα μέτρα που θα συνοδεύουν την υλοποίησή του . Είναι αναγκαίο ένα επιπλέον  πακέτο  για τη Θεσσαλονίκη , όπως και για όλη την Ελλάδα».

 

Για την αύξηση των  κρουσμάτων και πως αναμένεται να εξελιχθεί με το άνοιγμα των Σχολείων είπε:

 

«Η αύξηση των κρουσμάτων φυσικά και με ανησυχεί. Βεβαίως λαμβάνονται μέτρα , αλλά βλέπω ότι και  η κοινωνία έχει συνετιστεί.

Επιπλέον το Καλοκαίρι τελείωσε και δεν θα έχουμε αυτά τα περιβόητα πάρτι και τις νυχτερινές συγκεντρώσεις που ήταν τόποι και χώροι μετάδοσης της επιδημίας. Τώρα όσον αφορά το άνοιγμα των Σχολείων, ανοίγουν σε όλη την Ευρώπη, ανοίγουν και στη Χώρα μας με καθυστέρηση μιας εβδομάδας για την προετοιμασία των μέτρων που πρέπει να λάβουμε, και όλα αυτά γίνονται μετά από τις συμβουλές και τους κανόνες που θέτουν οι επιδημιολόγοι, οι οποίοι μέχρι αυτή τη στιγμή αντιμετώπισαν με επιτυχία αυτό το πρωτόγνωρο φαινόμενο».

 

Για τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα τόνισε:

 

« Αν εξαιρέσουμε τη Γαλλία, η Ευρώπη βρίσκεται ένα βήμα πίσω, θα έπρεπε να κινηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και πιο αποφασιστικά απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Είναι όμως πολύ σημαντικό ότι έχει θέσει τον κατάλογο των κυρώσεων και έχει δώσει προθεσμία μέχρι την 24η Σεπτεμβρίου 2020 , οπότε στη συνέχεια θα επιβληθούν οι κυρώσεις στην Τουρκία. Αν θέλει  η Δύση στο σύνολό της  , θα μπορούσε να συνετίσει τον κ.  Ερντογάν. Τρεις είναι οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τον Τούρκο Πρόεδρο.

Οι ΗΠΑ,  που άμεσα μπορούν να επιβάλουν αυτό που θέλουν, το ΝΑΤΟ  το οποίο κρατά μία στάση ίσων αποστάσεων, γιατί δεν θέλει να εμπλακεί στη διαμάχη δύο μελών του , και βεβαίως  η  Ε.Ε. η οποία μέχρι στιγμής κινήθηκε όχι τόσο αποφασιστικά όσο θα έπρεπε, αν εξαιρέσουμε  αναφέρω και πάλι,  την Γαλλία».

 

 

Για τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την κινητοποίηση της Ομογένειας ανέφερε:

 

« Η Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, ως αρμόδιο κοινοβουλευτικό όργανο,  ήδη  κινητοποίησε την Ομογένεια, τους εκλεγμένους βουλευτές ελληνικής καταγωγής σε ξένα κοινοβούλια και ήδη υπάρχει ένας κατάλογος εκδηλώσεων που θα γίνουν στα κοινοβούλια. Επίσης κινητοποιήσαμε  και το δίκτυο αιρετών αυτοδιοίκησης Ευρώπης για να κάνουν ανάλογες εκδηλώσεις στους Δήμους. Δίνουμε έμφαση να  διοργανωθούν στους χώρους των κοινοβουλίων , εκεί δηλαδή όπου διεξάγεται ο διάλογος, ο λόγος και ο αντίλογος, όπου πετυχαίνεται η σύνθεση και η συναίνεση και αναπτύσσεται η δημοκρατία, στους χώρους όπου κυριαρχούν οι αξίες που εμφύσησαν την Ελληνική Επανάσταση, η ελευθερία, η δημοκρατία, το Σύνταγμα»  και συμπλήρωσε ,

 

« Όλες οι εκδηλώσεις θα κινούνται στο πνεύμα και στο γενικό πλαίσιο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και θα είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα της Επιτροπής. Στα ξένα κοινοβούλια με πρωτοβουλία των Προέδρων των αντίστοιχων κοινοβουλίων και δημοτικών συμβουλίων , με προτροπή των ελληνικής καταγωγής εκλεγμένων βουλευτών και αιρετών,  θα συζητηθούν η σημασία και οι ιδέες της Ελληνικής επανάστασης του ΄21 , για να μάθουν την Ιστορία μας»

 

https://www.youtube.com/watch?v=UYMCXQZSaVc&t=2s

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!