Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Ωραιοκάστρου: «Καλή δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά!»

 

 


    ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡOΥ

e-mail:egoraio@gmail.com

 

 

    Ωραιόκαστρο, 13/09/2020

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Καλή  δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά!»

 

    Δεδομένων των συνθηκών όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η φετινή σχολική χρονιά θα ξεκινήσει και θα είναι διαφορετική για όλους τους μαθητές-τριες ,τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

   Θα είναι μία χρονιά με ιδιαίτερες απαιτήσεις όπου τα σχολικά συγκροτήματα θα κληθούν να λειτουργήσουν με  υπευθυνότητα εκ μέρους των μαθητών και των εκπαιδευτικών και με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας.

   Ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, εστιάζοντας στην σωστή τοποθέτηση και χρήση της μάσκας και τηρώντας όλους τους βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής θα  επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Η προσαρμογή στις νέες συνθήκες θα είναι δύσκολη και εύλογα δημιουργεί αγωνία, ανησυχία και πολλά ερωτήματα.

     Οι νέες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για επίλυση προβλημάτων που τείνουν πλέον να γίνουν διαχρονικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις υποδομές των σχολείων που δεν επαρκούν, ο αριθμός των καθαριστριών δεν επαρκεί με βάση να νέα δεδομένα, αίθουσες με μικρή χωρητικότητα, 25 μαθητές στην τάξη, κενά καθηγητών και αρκετά άλλα.

     Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων μέσα από το θεσμικό της ρόλο σε συνεργασία με τον Δήμο, την Επιτροπή Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές διεκδικεί ένα καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας.

(δείτε το έγγραφο της Ένωσης για το άνοιγμα των σχολείων    https://egoraiok.blogspot.com/2020/09/covid-19_8.html )

   Ευχόμαστε σε γονείς και κηδεμόνες να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη στις δυνατότητες των παιδιών τους.

   Ευχόμαστε σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές να είναι μία χρονιά γεμάτη από όνειρα, φιλοδοξίες και επιτυχίες.

   Καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς στο δύσκολο έργο τους.

Ευχόμαστε καλή, δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά!

Με εκτίμηση το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!