Γρ. Εδιρνέλης: Ας πούμε επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους για όλους τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ

 


ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΔΑΠ.

Με αφορμή το κλείσιμο δύο παιδικών σταθμών και ενός ΚΔΑΠ στο Δήμο Ωραιοκάστρου η ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ με στάση ευθύνης και αντικειμενικής ενημέρωσης  των δημοτών, πληροφορεί πως η δυσμενής αυτή κατάσταση στην περιοχή μας, αντικατοπτρίζει την γενικότερη κυβερνητική πολιτική στο χώρο της κοινωνικών υπηρεσιών και παροχών και εξηγούμαστε:

Το πρόβλημα ανακύπτει και αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι με τα 65.000 παιδιά στη χώρα που, ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν ένα κουπόνι δωρεάν ετήσιας φοίτησης, αυτά έχουν απορριφθεί ελλείψει πρόσθετης χρηματοδότησης.

Κυνική είναι η ομολογία της υφυπουργού Εργασίας κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, η οποία εξέφρασε προχθές τη βούλησή της να μην εξευρεθεί καμία λύση για τα 65.000 παιδιά που εξαιρούνται από το κουπόνι για μια δωρεάν θέση στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Η δήλωσή της έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο των γονέων όσο και των δημάρχων, αλλά και των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, που θα βρεθούν άνεργοι την νέα σχολική χρονιά, καθώς η ελλιπής χρηματοδότηση οδηγεί στο κλείσιμο των δομών παιδικής φροντίδας, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα στο Δήμο μας και ομολόγησε ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΩ κ. Πανιώρης.

«Το πρόγραμμα για τα ΚΔΑΠ είναι ακριβώς το ίδιο με πέρσι. Έχει ίδιο προϋπολογισμό, αλλά είχαμε αλλαγές στις διανομές των voucher» είπε (ΑΝΤ1) η κ. Δ. Μιχαηλίδου δικαιολογούμενη: «Είχαμε αύξηση στα κουπόνια για τα ΚΔΑΠ σε ό,τι αφορά θέσεις παιδιών με αναπηρία, τα οποία έχουν πενταπλάσιο κόστος σε σχέση με το κουπόνι για ένα παιδί με φυσιολογική ανάπτυξη».

Εμείς λέμε: Ας μην κρύβεται η κ. Μιχαηλίδου πίσω από λαθροχειρίες στα νούμερα. Να δώσει αμέσως όσα χρήματα χρειάζονται για να πάρουν voucher για ΚΔΑΠ όλα τα παιδιά που έχουν πλήρεις φακέλους. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να θεωρεί η υφυπουργός ως αιτία του αποκλεισμού παιδιών από τα ΚΔΑΠ το γεγονός ότι φέτος δόθηκαν περισσότερα vouchers σε παιδιά με αναπηρία για τα ΚΔΑΠμεΑ, που έχουν πενταπλάσιο κόστος.

Συνειδητά η κ. υφυπουργός διαπράττει λαθροχειρία», γιατί, δόθηκαν μεν φέτος 5.600 voucher σε παιδιά ΑμεΑ, είναι όμως γνωστό ότι συνολικά τα ΚΔΠΑμεΑ έχουν δυναμικότητα μόλις 4.000 παιδιά.

Με τα υπόλοιπα παιδιά τι θα γίνει; Γιατί πρέπει να μείνουν εκτός; Γιατί πρέπει να επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά με μία επιπλέον δαπάνη εν μέσω πανδημίας και οικονομικής ανέχειας;

Θα γίνει ο Δήμος Ωραιοκάστρου  συμμέτοχος και συναυτουργός σε αυτό το παιχνίδι των συμφερόντων που παίζει η κυβέρνηση απέναντι στους δημότες του Ωραιοκάστρου και όλης της χώρας; Θα διεκδικήσει έστω και σε δεύτερη φάση τα voucher» που της αναλογούν;


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!