Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων για την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας κ Κεραμέως σε σχολείο του Ευόσμου

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Υπουργός παιδείας επισκέφτηκε χτες σχολείο στην περιοχή του Εύοσμου και συμμετείχε μαζί με την δημοτική αρχή σε μια φιέστα για να  μας δείξει πόσο «έτοιμα» είναι τα σχολεία !!!.

Να θυμίσουμε στην Υπουργό ότι οι γονείς και στην περιοχή του Κορδελιού και του Εύοσμου αλλά και στο σύνολο των σχολείων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας βλέπουν ότι δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο από την κυβέρνηση για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Οι γονείς βλέπουν 25αρια και 27αρια τμήματα σε αίθουσες 25τμ, υπόγειες αίθουσες, ανύπαρκτα προαύλια ,συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία με δημοτικά και γυμνάσια, προκάτ αίθουσες στις αυλές των σχολείων, κενά εκπαιδευτικών από την πρώτη μέρα, στοιβαγμένα τα παιδιά μας σε ακατάλληλες αίθουσες

Είναι προκλητικό η Υπουργός να επισκέπτεται σχολεία και να ζητάει από μας τους γονείς να βάλουμε για άλλη  μια φορά πλάτη, ώστε να ανεχτούμε άλλη μια χρονιά, σε τέτοιες συνθήκες, τα παιδιά μας να μπουν σε αίθουσες που περιγράφουμε χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς κανέναν προγραμματισμό, για την ομαλή επιστροφή στα σχολεία. Ακόμα και τα μοναδικά μέτρα που ανακοινώσε όπως μάσκες και αντισηπτικά, μέχρι χθες δεν είχαν φτάσει στα σχολεία, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν φτάνουν ούτε για τις μισές αίθουσες, τα κενά των εκπαιδευτικών  φτάνουν και στα 4 με 5 ανά σχολείο και σαν μην έφταναν όλα αυτά  επιπλέον ακούμε ότι τα «σχολικά» λεωφορεία θα μεταφέρουν μαθητές χωρίς αποστάσεις μεταξύ τους και χωρίς να έχει εξασφαλιστεί στο σύνολο η μεταφορά τους  από την πρώτη μέρα.

Καλούμε τους γονείς  της περιοχής μας την Δευτέρα  στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς να είναι όλοι στα σχολεία και να ζητήσουν να εφαρμοστούν τα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία των παιδιών μας.

Να συμμετέχουν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας για την  κινητοποίηση την Πέμπτη 17/9/2020 στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!