ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης: Απών από τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός

                     




 Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης

 

Απών από τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός

 


 

Έλαμψε διά της «απουσίας» του, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις λίγες ώρες που έμεινε στην πόλη, ο κ. Μητσοτάκης παρέμεινε εσώκλειστος στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και στις δηλώσεις του απέφυγε σκανδαλωδώς να αναφερθεί στα προβλήματα της Θεσσαλονίκης.

Δεν είπε κουβέντα για την αναβολή της ΔΕΘ ούτε για τη ζημιά των 50 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που θα ζημιωθεί η πόλη εξαιτίας της αναβολής και φυσικά ούτε για την ανάγκη άμεσων μέτρων ενίσχυσης που έχουν οι επαγγελματίες της πόλης.

Ούτε για την καθυστέρηση λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης μίλησε, η οποία έρχεται ως αποτέλεσμα της προσωπικής του απόφασης, για την απόσπαση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου. Μια απόφαση η οποία καθυστερεί τη λειτουργία του μετρό κατά τρία τουλάχιστον χρόνια ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ήδη θα είχαν ξεκινήσει τα δοκιμαστικά δρομολόγια των συρμών. 

Για τις αστικές συγκοινωνίες, το τεράστιο αυτό πρόβλημα το οποίο ταλανίζει καθημερινά χιλιάδες Θεσσαλονικείς, και τα μόλις 170 (!) λεωφορεία τα οποία κινούνται καθημερινά στην πόλη, φαίνεται πως η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης αρκούνται σε κενές θριαμβολογίες ενώ δεν λένε λέξη για την ταμπακιέρα. Ενώ ακύρωσαν το διαγωνισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για αγορά νέων σύγχρονων ηλεκτροκίνητων και αεριοκίνητων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας,  θριαμβολογούν για την αγορά από το δήμο Λειψίας μεταχειρισμένων λεωφορείων εικοσαετίας, πετρελαιοκίνητων, χωρίς κλιματισμό και χωρίς παράθυρα!

Η πόλη στενάζει από τα καθημερινά προβλήματα, τα οποία έχουν οξυνθεί εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησής του και ο κ. Μητσοτάκης την αγνοεί.  

Ο πρωθυπουργός θα μπορούσε, αντί να παραμείνει κλεισμένος μέσα στους τέσσερις τοίχους του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, να επισκεφθεί τουλάχιστον το Σέιχ Σου όπου η κυβέρνησή του σχεδιάζει το φαραωνικό έργο, υπερύψωσης της περιφερειακής οδού, σε περιοχή που το Σ.τ.Ε. χαρακτήρισε ως αναδασωτέα!

Αντί αυτών, σε δήλωσή τους προς τους δημοσιογράφους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη ύφεση της ελληνικής οικονομίας η οποία για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 είναι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ στο 15%. Αυτό όμως που ξέχασε να μας πει ήταν στο πόσο υπολογίζεται η ύφεση το επόμενο τρίμηνο, που θα περιλαμβάνονται και οι καλοκαιρινοί μήνες, όταν θα προστεθούν και οι τεράστιες απώλειες για την οικονομία από την ραγδαία πτώση του τουρισμού.

Αυτό που μένει τελικά από τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ήταν η σπουδή των υπευθύνων για ενίσχυση του φωτισμού στους χώρους του υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, με δύο επιπλέον πάνελ! Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση παίρνει άριστα στην επικοινωνία και μηδέν στην ουσία.

 



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!