Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η θερινή δημιουργική απασχόληση των παιδιών στην Καλαμαριά

 


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η θερινή δημιουργική απασχόληση των παιδιών στην Καλαμαριά

Για δύο  μήνες περίπου,  500 μαθητές πέρασαν δημιουργικά μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον,  από τις 6 Ιουλίου έως και τις 28 Αυγούστου, τις ελεύθερες ώρες τους με την καθοδήγηση μιας έμπειρης ομάδας παιδαγωγών.

Το Τμήμα Παιδείας Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές συνθήκες αλλά και τη μεγάλη ανταπόκριση των εργαζόμενων γονέων , πραγματοποίησε και ολοκλήρωσε πριν λίγες μέρες  με επιτυχία το θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Μαθητών  που φιλοξενήθηκαν σε τρία Δημοτικά σχολεία (2ο , 7ο και 19ο) και σε δύο Νηπιαγωγεία ( 9ο και 12ο.).

Μάλιστα τα σχολεία ήταν στελεχωμένα από δασκάλους, ειδικούς παιδαγωγούς, γυμναστές, εικαστικούς και θεατρολόγους, που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου με αγάπη, φροντίδα, συνέπεια και προσοχή.

Παρά τις δυσκολίες και τη νέα πραγματικότητα που δημιούργησαν  τα μέτρα και οι συνθήκες της πανδημίας, το πρόγραμμα της θερινής απασχόλησης των  παιδιών, εφαρμόστηκε με εξαιρετική επιτυχία.

Τα παιδιά από την πλευρά τους είχαν την ευκαιρία να περάσουν δημιουργικά τον  χρόνο τους με πολύ παιχνίδι και ποικίλες  εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Φύση και περιβάλλον, φιλία και συναισθήματα, επαγγέλματα, αθλητισμός και διατροφή ήταν μερικά από τα θέματα που γέμισαν τις μέρες τους με ενέργεια και ενδιαφέρον.

 

Κάθε εβδομάδα δραστηριοποιούνταν πάνω σε νέα θεματική ενότητα, ενώ απασχολούνταν επίσης και με πολλές άλλες διασκεδαστικές κατασκευές, όπως με ζωγραφική, διάφορες αθλητικές δράσεις που συνδύαζαν άθληση και δημιουργία,  χορό, ομαδικά projects, θεατρικό παιχνίδι και σχετικές δράσεις οι οποίες  εμπλούτισαν τα ερεθίσματά τους.

 

Ξεχωριστή θέση  στο πρόγραμμα είχαν η χρήση οπτικοακουστικού υλικού, τα quiz, τα επιτραπέζια παιχνίδια και το ομαδικό παιχνίδι! Επίσης, υπήρχε πάντα χώρος για τον αυθορμητισμό και την πρωτοβουλία των παιδιών σχετικά με το παιχνίδι και τις δράσεις, αφήνοντας τη δική τους μοναδική πινελιά στην κάθε μέρα.

 

Αξίζει να αναφερθεί  ότι όλο το διάστημα της εξέλιξης του Προγράμματος τηρήθηκαν αυστηρώς τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊο,  με στόχο την ασφάλεια και την υγεία όλων και με την πεποίθηση ότι τίποτα δεν μπορεί να πάρει από τα παιδιά τη ξεχωριστή τους ματιά απέναντι στη ζωή, εάν εμείς δεν το επιτρέψουμε!

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!