ΟΙΚΟ-OΡΑΜΑ Πεύκων: Λέμε ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία

 


Λέμε ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία

 

Με αφορμή την πρόσφατη έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την καύση απορριμμάτων (υπολειμμάτων ανακύκλωσης RDF-SRF) από την εταιρεία ΤΙΤΑΝ Α.Ε. στην περιοχή Ευκαρπίας (Θεσσαλονίκη), ο περιβαλλοντικός σύλλογος ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ θέλει να εκφράσει τις έντονες ανησυχίες του. Η πρόθεση της καύσης απορριμμάτων από την συγκεκριμένη εταιρεία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από την δημοτική αρχή του Δήμου Παύλου-Μελά, αλλά και άλλων δήμων, φορέων, συλλόγων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που εδώ και χρόνια τάσσονται κατά του συγκεκριμένου έργου. Το ΔΣ του συλλόγου μας σε πρόσφατη συνεδρίαση του ομόφωνα συμφώνησε ότι:

μια τέτοιου είδους μονάδα καύσης θα πρέπει να βρίσκεται εκτός ιστού πόλεως, σε επαρκή απόσταση από κατοικημένη περιοχή

 είναι επιφυλακτικό σε ότι αναφορά την τήρηση των περιβαλλοντικών κανονισμών και προδιαγραφών, και ειδικότερα για τον ορθό και αποτελεσματικό έλεγχο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, εκ μέρους της πολιτείας

είναι πεπεισμένο ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί και να βελτιωθεί ουσιαστικά η ανακύκλωση των απορριμμάτων, στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας. Η ανακύκλωση αποτελεί μονόδρομο για την σωστή και βέλτιστη διαχείριση των απορριμμάτων.

Καλούμε λοιπόν όλους τους αρμόδιους φορείς να ξεκινήσουν άμεσα μια ουσιαστική διαβούλευση επί του θέματος, το οποίο θα πρέπει να έχει ως βάση την προστασία της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Σε τόσο λεπτά ζητήματα δεν υπάρχει περιθώριο για πολιτικά συμφέροντα και μικροπολιτικά παιχνίδια.

Το Δ.Σ. του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ

Επικοινωνία: Κωνσταντίνος Μαυρίδης , Πρόεδρος ΔΣ

 

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!