Μήνυμα του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 


Με σεβασμό στις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων για ματαίωση εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας, ο Δήμος Παύλου Μελά προχώρησε σε σημαιοστολισμό των κεντρικών σημείων και ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στα σχολεία μας με σεμνές εκδηλώσεις ανά τμήμα και παράδοση σημαίας στους σημαιοφόρους από τους διευθυντές.


Επίσης

Στην επίσημη σελίδα του δήμου γυρίζουμε μαζί το χρόνο πίσω, 80 χρόνια πριν, όταν το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940 άκουγαν όλοι από τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν…

https://pavlosmelas.gr/28okt1940_80xronia/

Το τελεσίγραφο απορρίπτεται κι ένας πόλεμος ξεκινά, ο πρώτος Έλληνας στρατιώτης που θυσιάστηκε για την πατρίδα στο έπος του ’40, ο μικρότερος δεκανέας του κόσμου, η Ηρώ Κωνσταντοπούλου των 17 χρόνων, ο κόσμος που δεν περίμενε την κλήτευση αλλά παρουσιαζόταν αυθόρμητα ώστε να καταταγεί, οι ανώνυμοι ήρωες του Γιώργου Σεφέρη, οι δηλώσεις του Τσώρτσιλ και του … Χίτλερ, η αναγνώριση από τον τύπο της Τουρκίας, τα σχόλια στην ιαπωνική εφημερίδα, η μεταφορά της γιορτής της Αγίας Σκέπης ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την Παναγία για την προστασία που προσέφερε στον αγώνα των Ελλήνων, οι φωτογραφίες,  οι χιλιάδες ιστορίες, οι στιγμές, ο πόνος, η αυτοκριτική, τα διδάγματα…

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

 

Μήνυμα του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σήμερα  γιορτάζουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Το ιστορικό «ΟΧΙ» που βροντοφώναξε ο ελληνικός λαός αγωνιζόμενος με σθένος και αυταπάρνηση στα κακοτράχαλα βουνά της Πίνδου.

Ο αγώνας των Ελλήνων συνιστά μια σύγχρονη εποποιία και οι φωνές των προγόνων μας αντηχούν από τα βουνά της Πίνδου δυνατά μέχρι και σήμερα. Οι ηρωικές πράξεις και θυσίες του λαού μας αποτελούν ουσιαστικό στοιχείο αυτογνωσίας για το παρελθόν και την ιστορία μας, με το «Έπος του Σαράντα» να στέκει αγέρωχο, ως άξια συνέχεια στην ένδοξη ιστορία της χώρας μας.

Μια χώρα που μπορεί να χαρακτηρίζεται ως ημιορεινή, ωστόσο έχει μια σπάνια ευφορία όταν είναι να γεννήσει Ήρωες, οι οποίοι φυτρώνουν σαν γερά δέντρα.

Φίλες και φίλοι,

Καλούμαστε να γιορτάσουμε την Επέτειο του ΟΧΙ σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές κλίμα λόγω της πανδημίας. Δυστυχώς, η νέα κατάσταση δεν μας επιτρέπει να αποδώσουμε τιμές με τον τρόπο που πρέπει και οφείλουμε ως έθνος στους ήρωές μας. Μπροστά στον κίνδυνο που έχουμε μπροστά μας, αποφασίστηκε η ματαίωση των εκδηλώσεων τιμής σε μια προσπάθεια να περιορίσουμε όσο είναι δυνατόν τη διασπορά του Covid 19.

 Μπορεί οι εορτασμοί φέτος να αναστέλλονται αλλά το πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων δεν αναστέλλεται.

Το πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων δεν μετατίθεται.

Το πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων δεν αναβάλλεται.

Η πατρίδα ζει μέσα μας 365 μέρες το χρόνο και φανερώνεται στις πράξεις μας και στην ηθική μας. Έτσι, θα αποδείξουμε ότι δεν είμαστε μόνο ένα έθνος που γιορτάζει, αλλά κυρίως ένα έθνος που γνωρίζει, θυμάται και μαθαίνει...

 

Χρόνια Πολλά!



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!