“Η σημασία της ρύθμισης της Αρτηριακής Πίεσης” Διαδικτυακή εκδήλωση του συλλόγου γυναικών Ωραιοκάστρου “Αρίστη”

 


Η σημασία της ρύθμισης της Αρτηριακής Πίεσης

Η αρτηριακή υπέρταση έχει πάρει τη μορφή επιδημίας στον αναπτυγμένο κόσμο και αποτελεί τον τρίτο παράγοντα θνησιμότητας παγκοσμίως.
Η συχνότητα αυξάνεται με την πρόοδο της ηλικίας και περίπου τα 2/3 του πληθυσμού άνω των 60 ετών έχει υπέρταση. Δυστυχώς όμως, μόνο το 25% των υπερτασικών ρυθμίζει αποτελεσματικά την πίεσή του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του καρδιαγγειακού κινδύνου και της θνησιμότητας.
Η ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για τις επιπτώσεις της αρτηριακής υπέρτασης, τη δυνατότητα ρύθμισής της με αλλαγές του τρόπου ζωής, υγιεινοδιαιτητικά μέτρα και φαρμακευτική αγωγή, αποτελεί μονόδρομο για την αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας απειλής.


Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ είναι ειδικός καρδιολόγος - υπερτασιολόγος και διατηρεί ιατρείο στη Θεσσαλονίκη.
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., ειδικευθείς στην Καρδιολογική Κλινική του Hammersmith Hospital of London (Μ. Βρετανία) και στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου.
Είναι επιστημονικός συνεργάτης του υπερτασικού εργαστηρίου της
Β’ Προπαιδευτικής
Παθολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου επί δεκαετία, υποψήφιος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. και επεμβατικός καρδιολόγος, συνεργαζόμενος με την Κλινική Άγ. Λουκάς.

Ημέρα: Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020
Ώρα: 7:30
Meeting ID: 853 7250 1962


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!