Με επιτυχία η Εθελοντική Αιμοδοσία στην Καλαμαριά

 


Με επιτυχία Εθελοντική Αιμοδοσία στην Καλαμαριά

Μια ακόμη επιτυχημένη αιμοδοσία, δείγμα αλληλεγγύης  και κοινωνικής προσφοράς στην πράξη, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020 η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής,  Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας  & Ισότητας των Δύο Φύλων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς στο Θεατράκι "Οδού Χηλής".  

 

Η Αιμοδοσία διεξήχθη  από ειδικά συνεργεία αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος»   με τη λήψη μάλιστα όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και προστασίας. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 45 μονάδες αίματος.

 

Όλοι οι εθελοντές προσήλθαν μετά από προγραμματισμένο ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού,  υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο και στη συνέχεια προσέφεραν αίμα, με τη βοήθεια και επίβλεψη γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι και αυτοί που προσήλθαν και δεν κατάφεραν τελικά για κάποιους λόγους  να αιμοδοτήσουν.

 

Στον ίδιο χώρο  ήταν  και το παράρτημα Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος, και ενημέρωνε τους εθελοντές αιμοδότες για να γίνουν εθελοντές – δωρητές οργάνων και ιστών,  στο πλαίσιο  των  αναγκών της κοινωνίας για μεταμόσχευση που διαρκώς μεγαλώνουν.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη αιμοδοσία που είναι η 19η  Εθελοντική Αιμοδοσία επίσης στο Θεατράκι "Οδού Χηλής τις  ώρες, από τις 9.00 έως τις 13:30, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Τονίζεται επίσης ότι,  θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και στο χώρο θα προηγηθεί απολύμανση.

Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει κατά την προσέλευσή τους  να έχουν μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ τους.

 



 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!