Η αέρια ρύπανση ευνοεί τη μεταδοτικότητα των ιών και του κορωνοιού.

 


Η ΑΕΡΙΑ ΡΎΠΑΝΣΗ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΩΝ

«Μάσκα αμέσως μόλις βγούμε από το σπίτι μας, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής» μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε 180-200 κρούσματα την ημέρα , δηλαδή να είμαστε σε ένα επίπεδο που μπορούμε να ελέγχουμε την κατάσταση.

Μιλώντας στην εκπομπή ΤΑ ΛΕΜΕ, στη Βεργίνα Τηλεόραση στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, ο επικεφαλής της ομάδας HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Υγεία, καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε μεταξύ άλλων ότι από την αρχή της πανδημίας μέχρι και το τέλος του χρόνου μπορεί να φτάσουμε στην Ελλάδα ακόμη και τα 200.000 κρούσματα κορονοϊού καθώς, για κάθε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιου υπάρχουν 4-5 μεταδόσεις.

«Η πτώση της θερμοκρασίας αλλά και ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους λόγω του Χειμώνα που έρχεται αυξάνει τη μεταδοτικότητα του ιου» , λέει ο καθηγητής

Ωστόσο, μία ακόμη παράμετρος η οποία συνδέεται άμεσα όπως δυστυχώς διαπιστώσαμε τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης είναι και η αέρια ρύπανση που αυξάνει τη μεταδοτικότητα του ιου. Έρευνες δείχνουν ότι η αύξηση των αέριων σωματιδίων μας κάνει πιο ευάλωτους σε ιους κάτι που προφανώς συμβαίνει και στον αερομεταφερόμενο covid 19 

https://www.youtube.com/watch?v=oE3poB8F86M&t=411s



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!