Δ. Καλαμαριάς: Ψήφισμα κατά της "Χρυσής Αυγής"

 


ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς  στην 30η τακτική συνεδρίαση, που συνήλθε την  Δευτέρα 28  Σεπτεμβρίου  2020 στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», συζήτησε το θέμα της Χρυσής Αυγής και

 

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι     Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α    

 

Την έκδοση ψηφίσματος κατά της Χρυσής Αυγής και αναλυτικότερα:

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς δηλώνει την στήριξη του:

 

Α) στο κάλεσμα των  φοιτητικών Συλλόγων προς τους φορείς της Θεσσαλονίκης για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

 

Β) Την στήριξή του στην οικογένεια Φύσσα που απαιτεί την καταδίκη της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Στις 7 Οκτώβρη 2020 τα θύματα της ΧΑ και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες αναμένουν μια απόφαση που θα επικυρώσει τη διαρκή μάχη και τη νίκη της δημοκρατίας απέναντι στο φασισμό.

     Δηλώνουμε τη στήριξη μας και συμπαραστεκόμαστε σε όλους εκείνους και εκείνες που έχουν δει και δεχθεί από κοντά τη δολοφονική βία της Χρυσής Αυγής, που έχουν δει κατάματα το φρικαλέο πρόσωπο του φασισμού. Διατρανώνουμε ότι οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ».

     Ο ελληνικός λαός έχει κάνει ηρωικές θυσίες απέναντι στο ναζισμό απέναντι στο χειρότερο πρόσωπο του συστήματος που ζούμε. Και σε αυτή τη μάχη λοιπόν συστρατευόμαστε με όλους εκείνους και εκείνες που υψώνουν ανάστημα και προσπαθούν με τον καθημερινό αγώνα τους να στείλουν μια και καλή τους νεοναζί εκεί που ανήκουν, στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

     Παραθέτουμε τη δήλωση της οικογένειας Φύσσα:

«Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε. 7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος. Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου.»

 

 

 

Το ψήφισμα αυτό ψηφίσθηκε με την υπ' αριθμ 218/2020 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου 2020


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!