Δήλωση του δημάρχου Θεσ/νίκης Κ. Ζέρβα μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης υπο τον Πρωθυπουργό για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοιού στη Θεσσαλονίκη

 


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΕΡΒΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Με την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα της πανδημίας που χτυπάει την πόλη της Θεσσαλονίκης. Είμαστε όμως πλέον πολύ πιο δοκιμασμένοι και πολύ πιο διαβασμένοι. Θα ήθελα να παραθέσω ορισμένα στοιχεία: Ένας στους δύο που είναι θετικοί στον κορωνοϊό είναι ηλικίας από 16 – 29 ετών, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων στην πόλη μας είναι τα 33 έτη. Αυτό δείχνει ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό η έξαρση του κορωνοϊού στην πόλη μας έχει να κάνει με μια ανεμελιά, με μια αδικαιολόγητη ανεμελιά. Σήμερα αυτό δεν επιτρέπεται. Αν θέλουμε να έχουμε την πόλη, τα μαγαζιά, τα σχολεία ανοιχτά, πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί. Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις και ακριβώς εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Κάνω μια έκκληση σε όλους και ιδιαίτερα στους νεολαίους να προσέξουν πάρα πολύ τους συμπολίτες τους, να προσέξουν τις συναθροίσεις, τις εκδηλώσεις που γίνονται σε ανοιχτούς ή σε λιγότερο ανοιχτούς χώρους. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Δημοτική του Αστυνομία σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία θα διενεργήσουν από αύριο εκτεταμένους ελέγχους, ώστε να αποτραπούν τα φαινόμενα του συνωστισμού και να βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία και αυτό το τρίτο κύμα. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε και τώρα, όπως κάναμε τον Μάρτιο, όπως κάναμε το καλοκαίρι. Θέλει πολλή προσπάθεια, αλλά είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι».   
 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!