ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Πολυτεχνείο 1973 – Ποτέ ξανά φασισμός

 


Πολυτεχνείο 1973 – Ποτέ ξανά φασισμός

 

Αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη αποτελεί κάθε χρόνο ο εορτασμός της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο το 1973.

Σημαντικό μάθημα δημοκρατίας το οποίο κράτησαν και θα εξακολουθήσουν να κρατούν οι νεότερες γενιές, καθώς ο αγώνας για δικαιοσύνη και αλληλεγγύη παραμένει προτεραιότητα.

Φέτος η εξέγερση του Πολυτεχνείου εναντίον της δικτατορίας των συνταγματαρχών, αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς μερικές μέρες πριν η ελληνική δικαιοσύνη καταδίκασε τη συμμορία της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ αυταρχισμού, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περιορίσει τις λαϊκές αντιδράσεις στα αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά μέτρα που παίρνει.

Εκμεταλλεύεται τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας ώστε να γκρεμίσει όλα όσα έχουν με αγώνες κατακτηθεί.

Μπροστά σε αυτό οι πολίτες και οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις  της χώρας πρέπει να τιμήσουν τη φετινή επέτειο απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας πρώτα ενισχύοντας το ΕΣΥ και  την προστασία όλων όσοι πλήττονται από την οικονομική κρίση, δηλαδή εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, μικρομεσαίους και μικροεπιχειρηματίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης  λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες και με ευθύνη απέναντι στην προστασία της δημόσιας Υγείας και της ζωής, θα τιμήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με την κατάθεση στεφανιού από αντιπροσωπεία του, στο Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ), χώρο μαρτυρίου για πολλούς αγωνιστές της Δημοκρατίας.

Ποτέ ξανά φασισμός.

 

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!