Θ. Καράογλου: O Μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ήταν η φωνή της λογικής στην κορύφωση της πανδημίας

 


Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: "Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ, ΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΡΕΝΤΙΝΗΣ ΗΤΑΝ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ"

Με αφορμή την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννη και την εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε σήμερα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χάσαμε έναν γενναίο εκκλησιαστικό άνδρα!

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρός Ιωάννης θα παραμείνει για πάντα ζωντανός στην καρδιά και τη συνείδησή μας ως μια φωνή της λογικής και ως ένας Ιεράρχης που αποστρεφόταν το λαϊκισμό και το φανατισμό, στηρίζοντας δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Ήταν αυτός που στην κορύφωση της υγειονομικής κρίσης παρέμεινε άνθρωπος του μέτρου καλώντας τους πιστούς να ακολουθήσουν ευλαβικά τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας, χρησιμοποιώντας λόγο συνετό και έντιμο.

Η Βόρεια Ελλάδα θρηνεί την απώλεια ενός Ποιμενάρχη που είχε πολλά ακόμα να προσφέρει.

Εύχομαι οι διδαχές, το έργο και η προσφορά του να αποτελέσουν φωτεινό φάρο για τον διάδοχό του».

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!