Οικολογία - Πράσινη Λύση: Απαγορευτικό! στη διαβούλευση του Προϋπολογισμού 2021 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 


Απαγορευτικό! στη διαβούλευση του Προϋπολογισμού 2021 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Σήμερα, λίγο πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη, του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με μοναδικό θέμα τη συζήτηση επί του σχεδίου του Προϋπολογισμού 2021, η Διοίκηση της Περιφέρειας, μας ενημέρωσε ότι ακυρώνεται η σχετική συζήτηση ζητώντας να κατατεθεί μέχρι αύριο "δια περιφοράς" η εισήγηση μας. Χωρίς ενημέρωση, χωρίς συζήτηση, χωρίς διευκρινήσεις και διάλογο, η Περιφέρεια Κ.Μ. θα εγκρίνει τον Προϋπολογισμό του έτους 2021, με μονομερείς ενέργειες. 

Καταγγέλλουμε την αντίληψη της Διοίκησης του Κου Τζιτζικώστα σχετικά με τη δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον τρόπο σύνταξης και λήψης αποφάσεων καθώς και την υποτιμητική αντιμετώπιση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τη διαχρονική άρνηση της διοίκησης να συζητήσει πολιτικά αναλυτικά οποιοδήποτε ζήτημα, από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής έως τη σημερινή κρίση της πανδημίας στην Κεντρική Μακεδονία.

Η παγκόσμια υγειονομική κρίση δημιούργησε νέες ανάγκες, νέες μορφές λειτουργίας της καθημερινότητας και ανέδειξε νέους τρόπους αντιμετώπισης κρίσιμων καταστάσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, σε επίπεδο Περιφέρειας, η «Οικολογία Πράσινη Λύση» συμμορφώθηκε και προσπάθησε να συμβάλει δημιουργικά. Μάλιστα, πρότεινε τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής με αντικείμενο την αντιμετώπιση της Πανδημίας η οποία συγκροτήθηκε χωρίς να συγκληθεί ΠΟΤΕ, μάλλον διότι η διοίκηση αποφάσισε να καρπωθεί επικοινωνιακά τη συγκυριακή αρχική επιτυχημένη αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας. Η ολική αναστροφή, όμως, αυτής της εικόνας και η ολιγωρία λήψης των απαραίτητων μέτρων σε επίπεδο αυτοδιοίκησης είναι αποκλειστικά δικό της έργο.


Το γραφείο τύπου της παράταξης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!