Αναστέλλονται οι δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις στην Καλαμαριά λόγω καραντίνας

 


Αναστέλλονται οι δωρεάν προληπτικές  ιατρικές εξετάσεις στην Καλαμαριά λόγω καραντίνας

                         

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Δύο Φύλων, μετά το καθολικό τοπικό lockdown  που επιβλήθηκε, για να βάλλει φρένο στη μεγάλη διασπορά  του covid-19,   αναστέλλει τις δύο δωρεάν ιατρικές εξετάσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς.

 

Συγκεκριμένα, αναστέλλονται οι δωρεάν εξετάσεις δημοτών για τον έλεγχο του Ζαχαρώδη Διαβήτη που θα ξεκινούσαν στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς  την ερχόμενη  Δευτέρα 9 Νοεμβρίου με διάρκεια έως την Παρασκευή 13/11. Οι εξετάσεις περιλάμβαναν ακόμη μετρήσεις γλυκόζης αίματος, λιπομέτρηση αλλά και κατευθυντήριες οδηγίες διατροφής στα άτομα που θα εμφάνιζαν  αυξημένο σάκχαρο.

 

Επίσης, αναστέλλονται και οι εξετάσεις προληπτικού ελέγχου για  Ανεύρυσμα  Κοιλιακής Αορτής που θα πραγματοποιούνταν το χρονικό διάστημα 10 και 11 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς, υπό την ιατρική επίβλεψη έμπειρων επιστημόνων.

Μετά το πέρας της κατάστασης της καραντίνας και την επιστροφή στην πρότερη κατάσταση, οι δράσεις των παραπάνω δωρεάν ιατρικών εξετάσεων για τους πολίτες της Καλαμαριάς,  θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!