Δώρα Αυγέρη προς Υπουργό Υγείας: υπάρχει κατατεθειμένο σχέδιο για την Θεσσαλονίκη; Γίνονται επιλογές στις ΜΕΘ;

 


Γίνονται επιλογές ασθενών στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης; Η κυβέρνηση να καταθέσει τώρα, αν έχει, το επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης

 
 
Αιτήματα Κατάθεσης των σχετικών εγγράφων της Δώρας Αυγέρη,   προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια
 
Την παντελή απουσία κυβερνητικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας, που θέτει τα δημόσια νοσοκομεία σε τροχιά επιλογής ασθενών, διαπιστώνει η Δώρα Αυγέρη, Αν. Τομεάρχης Υγείας και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, με δύο αιτήματα κατάθεσης εγγράφων που απέστειλε σήμερα προς τον Υπουργό Υγείας. Ο κ. Κικίλιας καλείται να καταθέσει προς το σώμα της Βουλής όλα τα σχετικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν σαφείς απαντήσεις για το αν γίνονται επιλογές ασθενών για νοσηλεία σε ΜΕΘ-Covid και για το αν πράγματι υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο για το δεύτερο κύμα της πανδημίας για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και όλη την χώρα.
 
Οι δραματικές εκκλήσεις των γιατρών και το πλήθος δημοσιευμάτων, στα οποία γίνεται λόγος για επιλογή ασθενών, αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση στο ΕΣΥ, και ιδίως στα νοσοκομεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ. Αποδομούν τα ψέματα στα οποία καταφεύγει η κυβέρνηση για να καλύψει την γύμνια και τους εγκληματικούς χειρισμούς της. Μάλιστα, μια μέρα πριν από την εφημερία της 17ης Νοεμβρίου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, διευθυντές κλινικών και εργαζόμενοί του σε ανακοίνωσή τους ζητούσαν από την κυβέρνηση να μην τους υποβάλει στο τραγικό δίλημμα της επιλογής ασθενών. Η εφημερία του ξεκινούσε με 100% πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ! 
 
Επιπλέον ο τρόπος και κυρίως τα αποτελέσματα της διαχείρισης της έκτακτης υγειονομικής κρίσης αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν ενεργεί βάσει κάποιου συγκεκριμένου και συγκροτημένου επιχειρησιακού σχεδίου, που να έχει εκπονηθεί και να έχει κατατεθεί εκ των προτέρων και εγκαίρως.
 
Αντ’ αυτού, βλέπουμε την κυβέρνηση να καταφεύγει συνεχώς στην «μέθοδο» του «βλέποντας και κάνοντας» και σε λύσεις της τελευταίας στιγμής, οδηγώντας με αυτή την τακτική μόνον σε αδιέξοδα επικίνδυνα για την υγεία και την ζωή των πολιτών και των εργαζομένων στην υγεία.
 
Έχοντας σπαταλήσει πολύτιμο χρόνο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει φέρει το ΕΣΥ στα όρια της κατάρρευσης, διακινδυνεύοντας την δημόσια υγεία. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αγνοεί τις εποικοδομητικές προτάσεις της αντιπολίτευσης, όπως αγνοεί την ίδια την πραγματικότητα.
 
Σε επισκέψεις της στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, η κ. Αυγέρη διαπίστωσε ότι οι εφημερίες ξεκινούν κάθε μέρα με 100% πληρότητα, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής. Οι δε διοικήσεις τους δεν είναι εφοδιασμένες με κανένα γραπτό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, αλλά πράττουν στη λογική βλέποντας και κάνοντας από μέρα σε μέρα, από εφημερία σε εφημερία.
 
Ως εκ τούτων, η Δώρα Αυγέρη ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας να καταθέσει στο Σώμα της Βουλής των Ελλήνων όλα τα έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν απαντήσεις σε μια σειρά κρίσιμων ερωτημάτων.
 
Απαντήσεις απαραίτητες προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια των χειρισμών και της ενημέρωσης, ώστε το πολιτικό σύστημα και η κοινή γνώμη να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης:
 
-       Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των θανάτων που σημειώθηκε κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας;
 
-       Πόσοι εξ αυτών ήταν σε μονάδες ΜΕΘ και πόσοι σε απλές κλίνες νοσηλείας, ενώ θα έπρεπε να είναι σε ΜΕΘ;
 
-       Πόσοι θάνατοι έχουν καταγραφεί ως θάνατοι από COVID-19, ενώ οι ασθενείς νοσηλεύονταν σε άλλες εξειδικευμένες κλινικές για άλλα αίτια (π.χ. για καρδιολογικά και νευρολογικά νοσήματα, καρκίνο κλπ).
 
-       Πόσοι ασθενείς έχουν καταγραφεί να εκτέθηκαν και να προσβλήθηκαν από τον ιό εντός των νοσοκομείων κατά την επίσκεψη ή τη νοσηλεία τους για άλλα αίτια;
 
Επιπλέον, η κ. Αυγέρη ζητά εκείνα το κατατεθειμένο συνολικό σχέδιο για την διαχείριση  της έκτακτης υγειονομικής  κρίσης της πανδημίας του COVID - 19, που εκπονήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και  το κατατεθειμένο σχέδιο διαχείρισης έκτακτης ανάγκης του ΕΟΔΥ, της  3ης και  4ης  ΥΠΕ για την Θεσσαλονίκη, αλλά και τις άλλες περιοχές της δικαιοδοσίας τους.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!