Ερώτηση στη Βουλή από το Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Αμανατίδη για την αναφορά του Συλλόγου Δανειοληπτών

 


Ερώτηση στη Βουλή από το Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Αμανατίδη για την αναφορά του Συλλόγου Δανειοληπτών σχετικά με τις εξουσιοδοτήσεις εταιριών και νομικών αντιπροσώπων


O βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Αμανατίδης, λαμβάνοντας υπόψη του τη σχετική αναφορά του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών της Βόρειας Ελλάδας (Δ.Τ. 2/11/2020), κατέθεσε ερώτηση και ΑΚΕ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σχετικά με το θέμα των εταιρειών και των νομικών αντιπροσώπων που λειτουργούν χωρίς εξουσιοδότηση προς όφελος των πιστωτικών ιδρυμάτων και ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών.

Παραθέτουμε το ΔΤ που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κ. Αμανατίδη και τον ευχαριστούμε για τη δραστηριοποίησή του, που ίσως βοηθήσει να προστατευτούν καλύτερα τα δικαιώματα Δανειοληπτών-Καταναλωτών.

Το ΔΤ του κ. Αμανατίδη:

Καθεστώς τείνει να γίνει η ανομία σε βάρος των οφειλετών, όπως καταγγέλλει με επιστολή του, προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης-Επενδύσεων, ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών της Βόρειας Ελλάδας, την οποία κατέθεσε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Αμανατίδης με σχετική ΑΚΕ.
Στην αναφορά του, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών ζητεί την άμεση εξέταση των καταγγελιών των δανειοληπτών για εταιρείες και δικηγόρους που ενεργούν χωρίς εξουσιοδότηση ή πληρεξουσιότητα, ως εντολοδόχοι δανειστών και προβαίνουν σε πράξεις και ενέργειες που στερούνται νομιμότητας.

Οι δανειολήπτες κάνουν λόγο για αμέτρητες τέτοιες περιπτώσεις και ο βουλευτής ζητεί τόσο από τον υπουργό Δικαιοσύνης, όσο κι από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων την εξέταση της επιστολής και του αιτήματος του Συλλόγου της Βόρειας Ελλάδας για αναγκαία και υποχρεωτική επίδειξη των νομιμοποιητικών εγγράφων από όλους τους εκπροσώπους δανειστών, είτε πρόκειται για εταιρείες, είτε για δικηγόρους.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:
Για τους κ.κ. Υπουργούς Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα: «Αναγκαιότητα λήψης μέτρων για εταιρείες και πληρεξούσιους δικηγόρους, που λειτουργούν χωρίς εξουσιοδοτήσεις, ενώ τις ζητούν από τους πολίτες και τους εκπροσώπους τους»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αμανατίδης Ιωάννης καταθέτει την υπ’ αριθμό 514/03.11.2020 επιστολή του Συλλόγου Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος με την οποία κοινοποιείται η αναφορά του Συλλόγου προς τους κκ Υπουργούς Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν καταγγελίες, όπου εταιρείες και πληρεξούσιοι δικηγόροι λειτουργούν χωρίς να έχουν ειδική έγγραφη εξουσιοδότηση ή πληρεξουσιότητα και αρνούνται να επιδείξουν τα σχετικά έγγραφα στους δανειολήπτες, όταν εκείνοι τα ζητήσουν.
Επισυνάπτεται η 514/03.11.2020 επιστολή του Συλλόγου Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος, καθώς και η σχετική αναφορά 513/29.10.2020 προς τους κ.κ. Υπουργούς Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Παρακαλούμε για τη άμεση εξέταση της επιστολής και της αναφοράς, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες, καθώς και για την ενημέρωσή μας.

---------------------
Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδας
Θεσσαλονίκη, Καρατάσου 7, 54626, τηλ.: 2310 522 126


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!