Ομοσπονδία Ενώσεων γονέων Κ. Μακεδονίας: Τηλεκπαίδευση στα δημοτικά… η κοροϊδία συνεχίζεται

 


Τηλεκπαίδευση στα δημοτικά… η κοροϊδία συνεχίζεται

Και οι μαθητές στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, «γνώρισαν» σήμερα από πρώτο χέρι τι σημαίνει τηλεκπαίδευση και πως «ανταποκρίνεται»  το σχολικό δίκτυο.

Παρά τα παχιά λόγια εκ μέρους  της Υπουργού ότι  είναι έτοιμο το σχολικό δίκτυο για τα παιδιά του δημοτικού, εκατοντάδες ήταν οι καταγγελίες από αγανακτισμένους γονείς που προσπαθούσαν μάταια να συνδεθούν στις πλατφόρμες του σχολικού δικτύου. Γονείς, μαθητές και νήπια δεν κατάφεραν να συνδεθούν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών καθ΄ όλη την διάρκεια του προγραμματισμένου χρόνου της τηλεκπαίδευσης και όπου αυτό έγινε, η συμμετοχή των μαθητών δεν ξεπερνούσε του 4 με 5.

Είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια που μετέφεραν γονείς και εκπαιδευτικοί

 «Κατάφερα να μπω, αλλά δεν ακούω τίποτα!»..«Μόλις που κατάφερε να μπει το ένα παιδί από τα δυο αλλά είναι μόνος του»… « το δίκτυο πέφτει συνέχεια»…. «τα παιδί μου βαρέθηκε να περιμένει  και θέλει να σταματήσει»… «Κάποια νήπια κοιμούνται... Συνδέονται μόνο γονείς»

Είναι ξεκάθαρο σε όλους τους γονείς ότι από την  πρώτη μέρα της τηλεκπαίδευσης σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία  το μαρτύριο ξεκινά. Το σύστημα είναι στα όρια του. Παιδιά πετιούνται εκτός, μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν ακούγονται. Με απλά λόγια δεν μπορεί να γίνει με τίποτα μάθημα. Την ίδια στιγμή και δικαιολογημένα, οι γονείς είναι έξαλλοι. Πολλοί έχουν φύγει από τις δουλειές τους δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα και στον οικογενειακό-οικονομικό  προγραμματισμό(αφού για άλλη μια φορά δεν εξασφαλίστηκαν νέες  άδειες) για να βοηθήσουν τα παιδιά τους, που είναι μικρά και δεν μπορούν να συνδεθούν και να διαχειριστούν μόνα τους αυτή την κατάσταση.

Την ώρα που η διά ζώσης εκπαίδευση των μαθητών είναι μια αναντικατάστατη διαδικασία για τη μόρφωση, αλλά και την κοινωνικοποίηση των παιδιών η κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα μέτρο παρά μόνο έκλεισε και τα δημοτικά σχολεία αφήνοντας γονείς και μικρούς μαθητές χωρίς  εκπαίδευση.

Την ώρα που έπρεπε να λάβει όλα τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων με ασφαλείς όρους για την υγεία και τη ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών αυτή μοίραζε μάσκες αλεξίπτωτα και παγουρίνο και μας έλεγε ότι όλα είναι καλά!!!

Καλεί όλους εμάς τους γονείς να βάλουμε άλλη μια φορά όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την εκπαίδευση των παιδιών μας, για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τη σύνδεση με Ιντερνέτ, κάτι που έπρεπε η κυβέρνηση να έχει εξασφαλίσει δωρεάν προς όλους τους μαθητές, προκειμένου να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτήν τη μορφή της μαθητικής διαδικασίας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου ότι είναι έτοιμη η κυβέρνηση  να χορηγήσει τάμπλετ και υπολογιστές η αλήθεια είναι ότι ένας στους πέντε μαθητές δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Έστω και τώρα  να ακούσει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς

Που  διεκδικούν:

  • Τεχνολογικό εξοπλισμό   με ευθύνη  του κράτους  χωρίς  όρους  για  όλα τους  μαθητές. Κανένας μαθητής εκτός εκπαίδευσης, δεν είναι μάθημα το 7ωρο στο τηλέφωνο που διαφημίζει η Κυβέρνηση.
  • Να ενισχυθεί ΤΩΡΑ το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και όλες οι τεχνολογικές υποδομές που απαιτούνται.
  • Κρατική στήριξη στο παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών για αξιοποίηση όλων των δυνατών πρόσφορων μέσων για τη συνέχιση της μορφωτικής διαδικασίας.
  • Να μην αφαιρεθεί ούτε μια μέρα κανονικής άδειας από τους  εργαζόμενους γονείς.
  • Το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και η λειτουργία τους πρέπει να είναι το κύριο μέλημα του Υπουργείου. Με ολιγομελή τμήματα, έως 15 μαθητές ανά τμήμα, κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών . Συνεχείς απολυμάνσεις στα κτίρια με επαρκές  μόνιμο προσωπικό καθαριότητας.

 


 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!