ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης: Στο κόκκινο και η εκπαίδευσηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στο κόκκινο και η εκπαίδευση

 

Μετά την υγεία και η εκπαίδευση βρίσκεται στο κόκκινο καθώς τα κρούσματα covid-19 αυξάνονται γεωμετρικά με την πανδημία να απειλεί πλέον τις σχολικές μονάδες.

Και στην περίπτωση της εκπαίδευσης η κυβέρνηση φάνηκε απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, σπαταλώντας  το χρόνο που είχε κερδίσει η χώρα την περασμένη άνοιξη, λειτουργώντας χωρίς κανένα σχέδιο.

Με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση στα σχολεία. Πραγματοποιήθηκε χθες, διαδικτυακή συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τους διδασκαλικούς συλλόγους Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ενημέρωση των στελεχών του κόμματος ώστε να σχηματίσουν εικόνα για το τι συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στις σχολικές μονάδες.

Οι εκπρόσωποι των διδασκαλικών συλλόγων αναφέρθηκαν στην ανασφάλεια που νιώθει το διδακτικό προσωπικό εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκε και διαχειρίζεται η κυβέρνηση την υγειονομική κρίση. 

Συγκεκριμένα, στάθηκαν στις απολυμάνσεις των σχολικών χώρων οι οποίες δεν γίνονται στο σωστό χρόνο, στα τεστ τα οποία δεν πραγματοποιούνται, στην έλλειψη προσωπικού καθαριότητας καθώς και στον αριθμό των μαθητών/μαθητριών ανά τμήμα που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν τους 25.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δασκάλων, η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται μόνον με μάσκες και αντισηπτικά. Η κυβέρνηση έπρεπε να έχει έγκαιρα πάρει και άλλα μέτρα, κάτι που δεν έγινε με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή τα δημοτικά να αποτελούν «υγειονομικές βόμβες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Είπαν επίσης πως οι εκπαιδευτικοί θέλουν τα σχολεία ανοιχτά και για ψυχολογικούς λόγους αλλά υπάρχει ανάγκη να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.  Δυστυχώς όμως τα χρόνια προβλήματα των σχολείων, όπως το κτιριακό, η υλικοτεχνική υποδομή, η ελλιπής χρηματοδότηση, αναδύθηκαν ακόμη περισσότερο με την υγειονομική κρίση.

Συζητήθηκαν κι άλλα θέματα, όπως η προσχολική αγωγή για την οποία δεν έχει παρθεί καμία μέριμνα, οι εκλογές για εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια και το ράπισμα που έδωσαν οι εκπαιδευτικοί στην κυβέρνηση με την αποχή από τη διαδικασία η οποία έφτασε το 95%, η μείωση των συνταξιοδοτικών ορίων κ.α.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρθηκαν στη στήριξη του κόμματος προς τους εκπαιδευτικούς. Υποσχέθηκαν πως θα εξακολουθήσουν να στηρίζουν τα αιτήματά τους και θα διεκδικήσουν την ικανοποίησή τους.

Υπάρχει άμεση ανάγκη για την πραγματοποίηση τακτικών τεστ τα οποία θα πρέπει να συνταγογραφούνται και να σπάσουν τα τμήματα ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών/μαθητριών ανά τάξη. Δυστυχώς όμως τα όσα πράττει η κυβέρνηση στην εκπαίδευση αποτελούν πολιτική απόφαση.

Τέλος, προτάθηκε η δημιουργία ενός παρατηρητηρίου στην εκπαίδευση ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα για το τι συμβαίνει στα σχολεία αναφορικά με την πανδημία.

Στη συνάντηση, εκ μέρους των διδασκαλικών συλλόγων Θεσσαλονίκης συμμετείχαν, ο Χρήστος Σερμπίνης (Α΄ διδασκαλικός σύλλογος), η Βαλασία Γκατζώλη (Β΄ διδασκαλικός σύλλογος), ο Αντώνης Καρακώτσογλου (Γ΄ διδασκαλικός σύλλογος), ο Θόδωρος Καψάλας (Δ΄ διδασκαλικός σύλλογος), η Βάσω Αδαμίδου (Ε΄ διδασκαλικός σύλλογος), ο Αθανάσιος Γαρούφας (Η΄ διδασκαλικός σύλλογος) και ο Ιωάννης Ψαράς (Σύλλογος υπαίθρου).

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, πήραν μέρος οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης, Κώστας Ζουράρις, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Β΄ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος.  Επίσης οι συντονιστές των Ν.Ε. Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης και Πάνος Ερμείδης αντίστοιχα,  το μέλος της Κ.Ε. και του τμήματο Παιδείας, Άννα Ρογδάκη, το μέλος της Ν.Ε. και του τμήματος Παιδείας, Θοδωρής Μπαλτάς, ο συντονιστής της Ο.Μ. εκπαιδευτικών, Μιχάλης Καραγιάννης και τα μέλη της γραμματείας της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιούλα Δαούλα, Φωτεινή Παπαδοπούλου, Μίλτος Οικονόμου, Γιάνης Κωτίδης και Στράτος Κερσανίδης.

 

Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Θεσσαλονίκης 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!