Πολίχνη: Στόλισαν και ομόρφυναν τον “Κήπο της Όλγας της Πόντιας Γιαγιάς” σε κλίμα Χριστουγέννων και η γειτονιά τους έγινε πόλος έλξης παιδιών


 Το σύνηθες φαινόμενο τέτοιες ημέρες είναι να βλέπουμε πολίτες να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους γιατί δεν στολίζει ο Δήμος τη γειτονιά τους, γιατί εκεί και όχι εδώ και γενικά μια μουρμούρα παραπόνων.

Σε μια περίοδο που όλος ο κόσμος ζει τη ζοφερή καθημερινότητα του εγκλεισμού, της ανεργίας και των δεινών της πανδημίας, μια γειτονιά της Πολίχνης στην περιοχή "Μάνδρες" στην εσωτερική περιφερειακή οι κάτοικοι πήραν την πρωτοβουλία και αποφάσισαν να στολίσουν μόνοι τους τη γειτονιά τους και να συνεισφέρει ο καθένας όπου και όπως μπορεί.

Η αρχή έγινε από το Χάρη έναν κάτοικο της γειτονιάς που εργάζεται στην Έκθεση και διέθετε την τεχνογνωσία και φυσικά είχε και τον χρόνο αυτή την περίοδο λόγω του Lock Down. Έπιασε τα εγαλεία του, πήρε ξυλεία και κάποια είδη από διάφορα σημεία αποθηκών και κάλεσε τους γείτονές του να ξεκινήσουν. Η έκπληξη ήταν ότι όχι μόνο οι γείτονες δεν του αρνήθηκαν αλλά βρήκαν περίφημη την ιδέα του και μπήκαν όλοι στο παιχνίδι με τον τρόπο τους. Ακόμη και τα μικρά παιδιά καταενθουσιάστηκαν και άχιζαν να προσφέρουν όπως μπορούσαν. Χρεάστηκε ακόμα να μαζευτούν και πολλά κοκουνάρια από το Πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου τα οποία διασκορπίστηκαν στο έδαφος και βάφτηκαν άσπρα.

Το σημείο που επιλέχθηκε ήταν η νησίδα του δρόμου απέναντι από τα σπίτια τους ένα σημείο που δημιούργησε ως έναν υπέροχο κήπο μια ενεννηντάχρονη πόντια γιαγιά, επίσης κάτοικος της γειτονιάς και οι κατοικοι προς τιμή της τον ονόμασαν " Ο Κήπος της Όλγας, της Πόντιας Γιαγιάς". Βέβαια η ίδια καθ'όλη τη διάρκεια των εργασιών κάθονταν σε μια καρέκλα και αισθάνονταν περήφανη με τον κήπο της και φυσικά με το αποτέλεσμα αυτών που έβλεπε. Πλέον το σημείο έγινε πόλος έλξης πολλών παιδιών και άλλων κατοίκων της περιοχής και φυσικά ο καθένας μπορεί να περνάει και να το θαυμάζει. Ας ελπίσουμε το παράδειγμα να βει μιμητές σε κάθε γωνιά όλου του δήμου Παύλου Μελά και όλων των Δήμων.
Ας αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν...















πηγή φώτο Stathis Anastasiadis


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!