Κ. Πατσαλάς: Η αλήθεια για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στον Δρυμό

 



Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Δρυμού Κωνσταντίνος Πατσαλάς σχετικά με την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στον Δρυμό.
Συγκεκριμένα στην ανακολινωσή του αναφέρει:

"ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΔΡΥΜΟ -Η ΑΛΗΘΕΙΑ-

Με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε την Κοινότητα μας να εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Επιχειρησιακού Σχεδίου 2021-2025 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ όπου επί της ουσίας τροφοδοτείται με φυσικό αέριο ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (πρώην Νομός Θεσσαλονίκης).

Με την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, που βάσει χρονοδιαγράμματος έχει προσδιορισθεί για τον Οκτώβριο του 2022, προβλέπεται για την περιοχή μας κατασκευή Ρυθμιστικού Σταθμού ο οποίος θα μας δώσει πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε την εναλλακτική αυτή μορφή ενέργειας που κρίνεται όχι μόνο πιο οικονομική αλλά και φιλική για το περιβάλλον.

ΠΟΙΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΔΡΥΜΟ;

Επειδή έχουμε γίνει οι περισσότεροι μάρτυρες μίας άνευ προηγουμένου προπαγάνδας από μία ομάδα πολιτών του Δρυμού ότι δήθεν χάρη σε δικές τους ενέργειες έρχεται το αέριο, αν και θεωρούμε ότι ουδείς σοβαρός πολίτης με στοιχειώδη λογική μπορεί να πιστέψει στα αλήθεια κάτι τέτοιο, αναγκαζόμαστε να πούμε ότι το Φυσικό Αέριο θα έρθει στο Δρυμό, όπως θα πάει και στα Λαγυνά ή τη Νεοχωρούδα ή τον Σταυρό ή το Σοχό ή τη Χαλκηδόνα ή τον Άγιο Αθανάσιο ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, ΤΗΣ ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Η επέκταση του δικτύου χαμηλής πίεσης αφορά στην ουσία τις 20 μεγαλύτερες Κοινότητες και θα καλύψει σχεδόν το σύνολο του Νομού Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία επένδυση συνολικού ποσού ύψους 96,8 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα αν υπάρχουν πολίτες που θεωρούν ότι όλα αυτά τα χιλιάδες νοικοκυριά θα αποκτήσουν φυσικό αέριο χάρη σε κάποια "ενωτική κίνηση" αυτό έχει να κάνει με το βαθμό αντίληψης και ευφυίας του καθενός...

Ο στόχος να πάρει ο Δρυμός και η Μυγδονία αέριο διεκδικήθηκε ήδη από το 2016 με προτάσεις της τότε διοίκησης. Ακολούθησε η συλλογή χιλιάδων υπογραφών που υποβλήθηκαν στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Σε συνέχεια αυτών των ενεργειών, κατά τη διαδικασία υποβολής προτάσεων - δημόσιας διαβούλευσης του αναπτυξιακού προγράμματος υποβλήθηκε από μέλη της "ενωτικής κίνησης" πρόταση με την οποία ζητούσε να λάβει η Μυγδονία φυσικό αέριο. Και πάλι όμως όλες αυτές οι ενέργειες που καλώς έγιναν δεν θα είχαν καμία τύχη αν η ΕΔΑ δεν αποφάσιζε, προφανώς για λόγους κέρδους, ότι θέλει να επεκταθεί στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς όμως η ενέργεια αυτή, που ήταν υποστηρικτική όλων των προηγούμενων και αποτιμάται ως θετική, επισκιάστηκε από τη μετέπειτα στάση των μελών της "ενωτικής" οι οποίοι για να κερδίσουν πολιτικό όφελος μετέτρεψαν αυτήν την απλή υποβολή πρότασης σε δήθεν καθοριστική ενέργεια. Σχεδόν υπονόησαν ότι υποβάλανε μελέτη για τη δημιουργία του δικτύου. Ασφαλώς και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι μία τέτοια μελέτη θα κόστιζε χιλιάδες ευρώ και θα γινόταν μόνο από εξειδικευμένη εταιρία που λογικά θα ήθελε και τη σχετική αμοιβή.

Δεν θέλω να επεκταθώ περαιτέρω στο κομμάτι αυτό της από ορισμένους επικοινωνιακής διαχείρισης του ζητήματος. Τόσο καιρό δεν τοποθετήθηκα αφενός γιατί επισήμως τώρα έχουμε την έγκριση από τη ΡΑΕ του προγραμματισμού της ΕΔΑ και ο Πρόεδρος πρέπει να μιλάει με στοιχεία αλλά και γιατί νομίζω σε μια ευχάριστη στιγμή για τον τόπο μας δεν τιμάει το χωριό να αντιδικούμε ποιος έφερε το Αέριο.

Σε όλη τη Θεσσαλονίκη οι πολίτες χαίρονται που η εταιρία φυσικού αερίου επεκτείνει το δίκτυο στην περιοχή τους αλλά εδώ στήνουμε τραπέζια γιατί χάρη σε μας πήραν όλοι Αέριο. Είναι δικαίωμα του καθενός να λέει ότι θέλει όμως υπάρχει ένα όριο γραφικότητας που κάποιοι έχουν προ πολλού ξεπεράσει και αυτό δεν είναι ωραίο για τον τόπο μας.

Ο Δρυμός φημιζόταν ότι ήταν ένας τόπος με σοβαρούς ανθρώπους. Είναι ευθύνη μας να υπερασπιστούμε αυτό το όνομα που φτιάχτηκε με κόπο και ιδρώτα από τους πατεράδες και τους παππούδες μας. Δεν στερούμε σε κανέναν την ελευθερία του λόγου και της άποψης αλλά από την άλλη δεν δεχόμαστε να μετατραπεί ο τόπος μας σε περίγελος ούτε φυσικά να είναι οι πολίτες μας έρμαιο στη στρεβλή ενημέρωση και το λαϊκισμό."

 






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!