Ωραιόκαστρο: Κιγκλιδώματα τοποθετήθηκαν στην οδό Κομνηνών για την ασφαλέστερη μετακίνηση των πεζών

 


Κιγκλιδώματα τοποθετήθηκαν στην οδό Κομνηνών για την ασφαλέστερη μετακίνηση των πεζών

Τους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους αναβαθμίζει με τεχνικές παρεμβάσεις η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου, με κύριο γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Στο πλαίσιο αυτό τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα κατά μήκος του πεζοδρομίου στην οδό Κομνηνών, με στόχο την ασφαλή και απρόσκοπτη μετακίνηση των πεζών.

«Θέλουμε να κάνουμε το Ωραιόκαστρο πιο φιλικό προς τους πολίτες, να μπορούν οι πεζοί να μετακινούνται με ασφάλεια, να κάνουν τη βόλτα και τα ψώνια τους στην αγορά χωρίς να υπάρχει φόβος πρόκλησης ατυχήματος», τονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χαράλαμπος Καζαντζίδης.


Στην οδό Κομνηνών, όπου λειτουργούν αρκετά εμπορικά καταστήματα και η κίνηση είναι αυξημένη, συχνά οι πεζοί αναγκαζόταν να χρησιμοποιήσουν το οδόστρωμα κατά την μετακίνησή τους, καθώς το πεζοδρόμιο καταλαμβάνονταν από σταθμευμένα οχήματα. Επιπλέον, συχνά δημιουργούνταν προβλήματα και με την κίνηση των οχημάτων εξαιτίας των παρκαρισμένων αυτοκινήτων.

«Προχωρήσαμε στην τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων», εξηγεί ο κ. Καζαντζίδης, «με στόχο να μπορούν οι πεζοί να κινούνται ελεύθερα στο πεζοδρόμιο και παράλληλα να μην δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση σε έναν δρόμο με αυξημένη κίνηση».

Η τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων έγινε στο πεζοδρόμιο της δεξιάς πλευράς της οδού Κομνηνών, όπου δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα των αυτοκινήτων. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να τοποθετηθούν κιγκλιδώματα στο πεζοδρόμιο της οδού Γαβρά, στην περιοχή του Κονταξοπούλειου Αθλητικού Κέντρου






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!