Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος

 


Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος

 

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος.

Το κλιμάκιο αποτελούσαν η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας, Δώρα Αυγέρη, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο πρώην διοικητής της 4ης ΥΠΑ, Στρατής Πλωμαρίτης, και το μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ, Βάσω Βαφειάδου. Το κλιμάκιο συνοδευόταν από την αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου, Δήμητρα Εμμανουηλίδου, τον πρόεδρο της επιτροπής χειρουργείου, Νίκο Βαχαβιόλο και τους εργαζόμενους Σωκράτη Δαμκαλή και Έλλη Μανωλοπούλου.

Έναν σκληρό, καθημερινό αγώνα δίνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», που από τον περασμένο Οκτώβριο έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο μιας νόσου, αυτής του κορωνοϊού. Στην κούραση και την εξάντληση από αυτή την άνιση αναμέτρηση με την πανδημία, προστίθεται και η αγωνίας τους για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα του Νοσοκομείου, όταν η πανδημία κοπάσει. Αν η κυβέρνηση έχει την βούληση να επαναφέρει την πρότερη, κανονική λειτουργία των κλινικών, που ανεστάλησαν εξαιτίας της μετατροπής του νοσοκομείο COVID0-19. Αν η κυβέρνηση έχει άλλα σχέδια για τον ρόλο και τον χαρακτήρα του μοναδικού δημόσιου νοσοκομείου που βρίσκεται στην περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκη. Οι προβληματισμοί αυτοί τέθηκαν στην αντιπροσωπεία του Σύριζα-ΠΣ Θεσσαλονίκης κατά την επίσκεψη στο Νοσοκομείο.

Κατά την συνάντηση με τον Διοικητή του «Άγιος Παύλος» κ. Οδυσσέα Κάτσακα το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για την κατάσταση ετοιμότητας  του Νοσοκομείου, την πληρότητα κοινών κλινών και ΜΕΘ για την αντιμετώπιση των περιστατικών covid, τις ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, υλικά και εξοπλισμό, το ζήτημα των οφειλόμενων  εφημεριών  γιατρών και νοσηλευτών, καθώς και την πορεία υλοποίησης του σχεδίου επέκτασης του Νοσοκομείου. 

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι αποτελεί υποχρέωση η καταβολή των εφημεριών, κάτι το οποίο αρνήθηκε να κάνει η κυβέρνηση απορρίπτοντας την σχετική τροπολογία που είχε καταθέσει στην Βουλή το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Επίσης, επέμεινε στην ανάγκη το νοσοκομείο να επανέλθει το συντομότερο δυνατό και με τις καλύτερες προϋποθέσεις, στην κανονική, προ COVID-19, αποστολή και φυσιογνωμία του. Να διασφαλιστεί η επαναλειτουργία κλινικών και δομών του που τέθηκαν σε αυτό το ιδιότυπο lockdown εξαιτίας της μετατροπής του «Άγιος Παύλος» σε νοσοκομείο μιας νόσου. Σημειωτέον ότι το εν λόγω νοσοκομείο, μοναδικό δημόσιο στην ανατολική Θεσσαλονίκη μετά το κλείσιμο του ΠΑΝΑΓΙΑ το 2013, διαθέτει κλινικές και λειτουργίες πρωτοπόρες και μοναδικές στην περιοχή. Ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις αυξημένες ανάγκες νοσοκομειακής φροντίδας  του πληθυσμού της περιοχής, εξαιτίας του πολύμηνου υγειονομικού lock down που επιβλήθηκε την περίοδο της πανδημίας και την μη πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας για την φροντίδα της λοιπής νοσηρότητας. 

Αξίζει να τονιστεί ότι ισχυρή βάση για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου αποτελεί η διευθέτηση, κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, του ιδιοκτησιακού  καθεστώς του νοσοκομείου. Κάτι που αποτελούσε αγκάθι επί 35 χρόνια. Αυτό από την μια. Από την άλλη, τόσο η αποκατάσταση της λειτουργίας  του «Άγιος Παύλος», όσο και η  ενδυνάμωση και κτιριακή επέκτασή του, αποτελούν κοινωνική ανάγκη και υποχρέωση της πολιτείας. Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις ενέργειες εκείνες που από τη μια θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου, και από την άλλη θα βάλουν τέλος στην εργασιακή αβεβαιότητα των πολύπαθων εργαζομένων, που δεν γνωρίζουν τι μέρα ξημερώνει αύριο για το νοσοκομείο. 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!