Ανακοίνωση της Ο.Μ. Ωραιοκάστρου ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για την επίθεση στη δομή φιλοξενίας στο Παλαιόκαστρο

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

 

Για άλλη μια φορά στο Ωραιόκαστρο γινόμαστε μάρτυρες ντροπιαστικών ενεργειών ακραίας ρατσιστικής βίας, που στρέφονται ενάντια σε ανυπεράσπιστα παιδιά, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Παιδιά που ο πόλεμος και η φτώχεια τους στέρησαν την γονική φροντίδα. Ομάδα ενηλίκων και ανηλίκων, στην οποία σύμφωνα με τα στοιχεία συμμετείχε και συνελήφθη,  ο πατέρας ενός από αυτούς, οπλισμένοι με φονικά εργαλεία , ενεργώντας οργανωμένα μέσα στη νύχτα εισέβαλαν σε Δομή, που λειτουργεί  με τη φροντίδα της Εκκλησίας και επιτέθηκαν στα φιλοξενούμενα προσφυγόπουλα, βρίζοντας και ξυλοκοπώντας τα ανυπεράσπιστα παιδιά .  

Η αυτονόητη καταδίκη του γεγονότος δεν αρκεί. Καλούμε το Δήμαρχο εκτός από την καταδίκη,  να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί το θέμα και να ληφθούν άμεσα μέτρα μαζικής ενημέρωσης της κοινωνίας μας περί των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων μιας ευνομούμενης πολιτείας του 21ου αιώνα απέναντι σε προσφυγόπουλα, με αυτονόητο στόχο αποτροπής και προστασίας από ανάλογες εγκληματικές ενέργειες για όλες τις Δομές φιλοξενίας προσφύγων, που βρίσκονται στα όρια του Δήμου μας.

Καλούμε τις αστυνομικές Αρχές να αντιδράσουν άμεσα και να κινητοποιηθούν επιτέλους στη σωστή κατεύθυνση. Καλούμε όλους τους φορείς του Ωραιοκάστρου αλλά και την καθεμιά και τον καθένα πολίτη του Ωραιοκάστρου να εκφράσουμε συντονισμένα την αντίθεσή μας σε κάθε πράξη βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας .            

Πιστεύουμε πως είναι καθήκον της κοινωνίας μας όχι μόνο να καταδικάζει τέτοιες ενέργειες, αλλά και να παλεύει ανυποχώρητα, ώστε να εκλείψουν στο μέλλον.   

 Εμείς τα μέλη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ,   θα επιδιώξουμε άμεσα το άνοιγμα του διαλόγου στις τοπικές κοινότητες και κυρίως στη νεολαία, για τις αξίες και το μέλλον της κοινωνίας μας.

Καμία ανοχή στο ρατσιστικό μίσος και στο σκοταδισμό. Καμιά δικαιολογία για  τις εγκληματικές ενέργειες των κάθε είδους φασιστοειδών .

 

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 28/12/2020

ΤΟ ΓΡΑΦΕΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!