H Αλληλεγγύη - Ανατροπή Ωραιοκάστρου καταδικάζει την επίθεση στη δομή φιλοξενίας Παλαιοκάστρου

 


Η Δημοτική Παράταξη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ καταδικάζει απερίφραστα τη  ρατσιστική επίθεση εναντίον των 35 περίπου ανήλικων προσφύγων στον ξενώνα της εκκλησίας της Ελλάδας στο Παλαιόκαστρο του Ωραιοκάστρου που έλαβε χώρα την 26/12/2020.

Στις 11 το βράδυ, μία ομάδα 15 άνανδρων και θρασύδειλων ρατσιστών καθοδηγούμενη από έναν 40χρονο ενήλικα και τον ανήλικο γιο του (που συνελήφθησαν) αφού παραβίασαν την πόρτα του αυλόγυρου της δομής, επιτέθηκαν με σιδερένιους λοστούς, καδρόνια αλλά και μαχαίρια  σε ανήλικα προσφυγόπουλα ηλικίας από 8 έως 16 ετών με αποτέλεσμα να τραυματίσουν σοβαρά ένα πό αυτά και ελαφρότερα άλλα τρία ενώ προκάλεσαν και υλικές ζημιές στη δομή.

Τους ενημερώνουμε ότι στα σπίτια των δημοκρατικών πολιτών του Ωραιοκάστρου  δεν υπάρχει χώρος για ξενοφοβία και μίσος. Απεναντίας,  η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων έχει δείξει εμπράκτως ότι οι αρχές και οι αξίες τους συμπεριλαμβάνουν την αλληλεγγύη, την συνεργασία και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Η καταδίκη ρατσιστικών επιθέσεων σε παιδιά  που βρέθηκαν χωρίς τη θέληση τους μόνα και μακριά από  την πατρίδα τους, είναι αυτονόητη για κάθε δημοκράτη πολίτη αυτής της χώρας. Δεν αρκεί  όμως  αυτό ως αντίδραση στην προχθεσινή επίθεση στη δομή φιλοξενίας  καθώς η επίθεση, σε ανήλικα παιδιά, ανεξαρτήτως θρησκείας ή καταγωγής, προκαλεί αγωνία και αποτροπιασμό. Ο καθένας από εμάς οφείλει να σταθεί εμπράκτως απέναντι στη ρατσιστική και ξενοφοβική βία.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ καταδικάζει αυτά τα  περιστατικά ρατσιστικής βίας  που δυσφημούν πανελλήνια το Ωραιόκαστρο, μια περιοχή που πρωτοκατοικήθηκε από κατατρεγμένους πρόσφυγες, και καλεί όλους τους δημοκράτες  και προοδευτικούς πολίτες του Ωραιοκάστρου σε εγρήγορση για μην παρουσιαστούν τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα στο δήμο μας.

                           ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΞΕΝΟΦΟΦΙΑ

                         Το γραφείο τύπου της ΔΚΠΩ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ



 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!