ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ: Παράνομος σκουπιδότοπος στην Δημοτική Κοινότητα Πεύκων (πίσω απο το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο)


Παράνομος σκουπιδότοπος στην Δημοτική Κοινότητα Πεύκων

Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ είναι Περιβαλλοντικός-Πολιτιστικός Σύλλογος με έδρα τα Πεύκα (Ρετζίκι), που εδώ και 27 χρόνια δραστηριοποιείται με κύριο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων των Πεύκων, την προστασία του περιβάλλοντος και τον πολιτισμό.

Μετά από καταγγελίες πολιτών στον σύλλογό μας, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κατόπιν επιτόπιας αυτοψίας από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας, διαπιστώσαμε ότι σε περιοχή του Δήμου μας (Δημοτική Κοινότητα Πεύκων Δήμου Νεάπολης-Συκεών), πολύ κοντά στα όρια με τους Δήμους Παύλου Μελά και Πυλαίας-Χορτιάτη, στην περιοχή των εγκαταλελειμμένων λατομείων, πίσω από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, σε αναδασωτέα έκταση, υπάρχουν τεράστιες αποθέσεις από μπάζα, κλαδιά, ογκώδη οικιακά απορρίμματα (στρώματα, έπιπλα κ.ά.) σε πολύ μεγάλη έκταση και ποσότητα, ορατά από μεγάλη απόσταση. Από μαρτυρίες πολιτών αυτή η ανεξέλεγκτη παράνομη χωματερή λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά τον τελευταίο καιρό έχει διογκωθεί με ταχύτατους ρυθμούς.

Στην έρευνά μας για το θέμα αυτό, πληροφορηθήκαμε ότι πολίτες έχουν ήδη καταθέσει καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, Δασαρχείο κ.ά.), με σχετικά στοιχεία που αποκαλύπτουν την ευθύνη φορέα για τη δημιουργία αυτού του σκουπιδότοπου.

Το γεγονός αυτό της παράνομης χωματερής, πέραν του ό,τι είναι κατακριτέο, δημιουργεί κακό προηγούμενο, προσελκύοντας και οποιονδήποτε άλλον να ξεφορτωθεί τα σκουπίδια του, με αποτέλεσμα μέρα με τη μέρα αυτά να αυξάνονται. Είναι αυτονόητο ότι ρυπαίνει και υποβαθμίζει την περιοχή, με επιπτώσεις που επηρεάζουν σοβαρά το φυσικό περιβάλλον και την δημόσια υγεία.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τέτοιες ενέργειες που επιβαρύνουν και καταστρέφουν το περιβάλλον και αποτελούν σοβαρή απειλή για την δημόσια υγεία, και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πάρουν άμεσα μέτρα. Η Νομοθεσία προβλέπει ότι θα πρέπει να οργανωθούν «Πράσινα Σημεία» για την συγκέντρωση αυτού του είδους απορριμμάτων, τα οποία θα πρέπει να οδηγούνται στα «ρεύματα» ανακύκλωσης για την περιβαλλοντικά αποδεκτή διαχείρισή τους. Ζητούμε να εφαρμοστεί η Νομοθεσία ώστε να  απαλειφθούν  οι εικόνες αυτές στο μέλλον.

Το Δ.Σ. του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ

 Δείτε το βίντεο

 https://youtu.be/R5W8agYXPs8


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!